Malling

Idag har jag och Isak 'been malling' som alla tonarigar sager har. Malling betyder att man hanger i shoppingcentrumet. Man kan aven 'go empiring', vilket betyder att man hanger vid the Empire Hotel:-). Det ar mycket viktig information man lar sig nar man har en man som jobbar som larare:-). Det var helt omojligt att hitta en parkering. Parkerigshuset var helt fullt och man kan ju undra varfor parkeringsvakterna over huvudtaget slapper in mer bilar i garaget nar de vet att de ar fullt! Allt som hander ar att man far sta i ko jattelange for att komma ut, utan att ha hittat en parkeringsplats. Det slutade med att vi parkerade ratt langt bort (150-200 meter, man blir lite smalat har i Brunei pga av varmen) och gick. Vi kom fram helt svettiga och trangde oss in i 'The Mall' tillsammans med ungefar halva Brunei. Jag skulle bara kopa nagra saker till Larry och framkalla lite bilder och trodde att det skulle ga ratt snabbt. Jag akte hemifran 12.30 och kom inte hem forran 16.30. Bilderna som skulle ta 20 min att framkalla tog ungefar 1.5 timme!

Tuktik och Charlie var har en svang ocksa och plockade lite mango. Vara mangos borjar att mogna, mums. Jag hade inte haft en aning om nar vi skulle ha plockat dem om inte varan maid hade sagt nagot. Tydligen sa plockar man dem nar dom ar lite gron-gula (jag skulle ha trott att de fortfarande var omogna) och sen sa lagger man dom inne for att mogna nagra dagar. De blir helt gula och mjuka och smakar jattegott!

Imorgon ar det babysim igen, det sista den har terminen. Ska definitivt se till att anmala Isak till nasta termin ocksa.

  

...

Imorse sa tog Larry Isak, eller fran klockan tre egentligen. Jag gick och sov i ett annat rum, eller forsokte sova i alla fall. Gick det, nej. Sov val nan timme och sen sa vaknade jag ungefar samma tid som Isak. Typiskt! Aja, det var skont att slippa gora frukost och alla andra morgon duties.

Jag tror att jag ska aka och shoppa lite till varat badrum pa nedervaningen. Det har huset skulle kunna vara hur fint som helst, men tyvarr sa har inte agaren sett efter huset och badrummet ar inte direkt i top condition. Ska forsoka leta reda pa nagot att lagga pa golvet sa att jag tacker alla fula kakelplattor. Vi skulle kunna kakla om det, men det kanns som bortkastade pengar eftersom det inte ar varat hus. De tva andra badrummen ar lite battre, men fortfarande inte i klass med den standard som man ar van vid i England/Sverige. Koket skulle ocksa behovas renoveras, men men, kanske kan overtala varan landlord att fixa det nan gang framover om vi blir kvar har ett tag.

Isak ligger och sover igen, ham sov nastan 13 timmar (vaknade tre ganger) sa han maste verkligen vara trott!

Trott baby

Isak somnade 17.30 idag, utan att ens fatt nagon mjolk. Han vagrade att sova pa eftermiddagen, men kunde inte halla ogonen oppna langre vid halv sex tiden. Han satt och at babykex medans vi at middag och plotsligt sa ser jag att ogonen borjar stangas. Han at babykex sovande:-)! Det var bara att lagga honom och sen dess har han sovit i stort sett hela tiden. Han vaknade efter en halvtimme, men somnade om nar jag gick in till honom. Vi far se nar han vaknar imorgon eller om han sover hela natten. Jag har sovmorgon imorgon, sa det ar Larry som gar upp tidigt! Vi brukar turas om lite pa helgerna sa att bada tva far sova ut (inte for att jag nagonsin har lyckats sova, men iaf). Det ar ju mandag imorgon, med Larrys skola ar stangd. Sen sa far han jullov pa fredag.


Sondag

Var ivag och at frukost med Larrys chef imorse pa en resturang som inte ligger sa langt ifran oss. Dyr for att vara i Brunei, men frukost inklusive hur mycket kaffe eller te man vill for 8 dollar (ca 40 kr) kanske inte ar sa mycket. Gott var det i alla fall. Pa eftermiddagen sa akte vi ivag till ett stort shoppingcentrum i Gadong, det vi forsokte aka till igar men inte kunde hitta nagon parkering. Hela Brunei var dar idag med, men vi hittade i alla fall parkering. Kopte lite saker till hemmet och nu sa har Larry akt ivag for att kopa ett bord som vi ska ha utomhus.

Dags att bada Isak. Han har inte sovit pa eftermiddagen, sa ni kan ju gissa vad han ar pa for humor!

Skype

Jag har precis pratat med bade mamma och pappa och sen sen sa ringde jag aven fodelsedagsbarnet, Jocke. Vilken uppfinning! Haftigt att man kan se varandra nar man pratar i telefon och dessutom helt gratis (forutom bredbandsavgiften). Idag sa har vi hangt vid poolen igen och pa eftermiddagen sa akte hela familjen ut for att shoppa lite. Tyvarr sa hade hela Brunei samma ide sa det fanns ingenstans att parkera! Vi kopte en leksaksgiraff till Isak och sen sa akte vi hem.

Klockan ar inte ens atta, men jag ar redan jattetrott!

Jocke 19

Idag blir lillebror 19 ar. Hittade ett par bilder pa honom.



Borde kanske ta och klippa sig snart?

Larrys tavling avgjordes visst inte forran pa tisdag, sa da far han reda pa vinnare. Han har for ovrigt rakat av det oranga haret.

Isak sov fran halv tio till halv sex imorse! Hur skont var inte det! Synd bara att jag vaknade hela tiden av ren vana! Igen anaing om vad dagen har att erbjuda, vi far se.

19.10

Klockan ar 19.10 och det ar bara jag som ar vaken! Bade Isak och Larry har somnat. Jag har matt lite sa dar idag. Var pa vag for att ata lunch med Larry, men vi vande om for jag madde inge bra och hade inte lust att sitta pa en resturang utan matlust. Larry akte och kopte hem lite mat istallet. Varan maid har ocksa lagat mat sa vi lar ju inte svalta den har helgen.

Sitter och forsoker och boka Mt Kinabalu at mamma, pappa och Jocke, men det ar ingen som svarar. Far forsoka imorgon istallet.

Imorgon fyller Joakim 19 ar. Hur blev hans sa gammal? Det maste ju betyda att jag ar jattegammal! Hmmmm... Han hatar forresten nar jag kallar honom Joakim 'Det ar bara du som sager Joakim, alla andra sager Jocke'.

Nej, om man skulle ta och joina resten av familjen. Det blir godnatt valdigt tidigt ikvall tror jag.

Antligen fredag!

Fredag igen, skont for Larry har langhelg, han ar ledig pa mandag. Idag har vi varit ivag till babygruppen. Nar jag borjade ga dit sa var det mest for min egen skull, Isak kunde ju inte gora sa mycket da, men nu borjar han att tycka att det ar roligt. Han kryper omkring och smakar pa lite leksaker (sakert jattebra eftersom alla andra barn gor likadant, NOT) och forsoker stalla sig upp lite har och var. Jag tror att han vet nar vi ska dit ocksa for jag hamtar alltid upp Tian, grannflickan och nar dom tva sitter bak i bilen sa blir han helt uppspelt, skrattar, pratar och gor massa konstiga ljud. Tian ar ocksa rolig, hon satt bak i bilen och lat som ett lejon hela vagen till dit:-).

Jag har precis lart varan maid att gora appelmos, inte for att det ar sa svart, men nu kan vi ata havregrynsgrot igen. Jag sag att jag har ett paket att hamta pa posten (ingen aning vart den ligger, inte det postkontor jag har varit till forut), men tyvarr ar det stangt pa fredagar. Vill ju veta vad det ar i paketet. Sakert bara ett stort kuvert som inte far plats i varan minibrevlada.

Inga helgplaner an forutom att jag ska ata frukost med Larrys boss pa sondag, jag brukar gora det ibland.


Before and after

Jag skrev ett inlagg for nagra timmar sen, men helt plotsligt sa borjade alla fonster att stanga ner och datorn stangdes av. Jag kollade ner och ser att Isak har hittat powerknappen pa datorn! Han maste ha smugit sig upp for jag horde ingenting, jag trodde att han satt bakom mig och lekte med sina leksaker. Han brukar vara ratt duktig pa att leka sjalv pa kvallen, han sitter dar och pratar med sina leksaker och bocker och da brukar jag inte stora honom. Ikvall sa har vi aven tittat/lyssnat/sjungit till en kareoke-dvd (ser ut som det ar felstavat) med barnsanger. Skulle hemskt garna vilja ha en pa svenska ocksa (hint, hint).

Vi var ivag till poolen en svang pa morgonen. Dar traffade vi pa Sarah, Hannah och farmor Rachel. Dom brukar vara dar ratt ofta. Idag sa passade Rachel Hannah och Isak medans jag och Sarah simmade. Pa eftermiddagen sa var jag jattetrott och somnade nar Isak sov. Jag har skrivit det forut, men det ar sa skont att sova mitt pa dagen. Inte lite skont att vakna dock. Blec ratt sent igar sa jag sov nog inte mer an 5 timmar i natt. Skulle vara skont om mat kunde snooza en bebis precis som man gor med vackarklockan:-)!

Lagger upp lite bilder pa Larry, before and after. Tyvarr sa syns inte fargen sa bra pa afterkortet, ser mest brunt ut. Imorgon sa far dom reda pa vem som har vunnit och jag tror att han ligger bra till. Han har sakert mutat eleverna att rosta pa honom, for han kan ju inte ha den basta mustachen:-).


What to do

Sitter och funderar pa vad man kan gora idag da. Torsdagar ar i vanliga fall varan pooldag, men det ar lite mulet ute sa vi far se om vi aker och badar eller inte. Isak ligger just nu och sover. Vi var till flygplatsen en svang for att vaxla pengar och han somnade pa vagen hem.

Igar sa blekte Larry sitt har och mustach, eller de sma fjunen som han har. Eftersom han har svart har sa blev det inte sa blont, vi orkade inte vanta sa lange, utan han nojde sig med orange har. Han matchade det med en orange skjorta idag. Det syns knappt att han har fargat mustachen, men haret syns iaf. Hoppas att han vinner nu!

Jag var ivag pa en bokklubb igar. Det var hon en av grannarna sa det var skont, slapp aka sa langt. Satt kvar och snackade lite med granntjejerna efterat. Skont att komma ut och inte bara vara mamma ett tag. Sjalvklart sa vaknade Isak precis nar jag kom innanfor dorren. Han hade sovit hela tiden medans jag var ute. Han maste ju ha nagot sjatte sinne for dorren till sovrummet var stangt och vi pratade inte speciellt hogt. Han sov iaf ratt ok, vaknade bara 3-4 ganger.




Busy, busy, busy

Idag sa har jag shoppat massor, tyvarr inget skoj utan bara sant som man behover. Jag brukar gora en jattestor shopping varje manad och sen sa shoppar jag bara farskvaror resten av manaden. Vi har varit till Supasave for att handla dyr babymat och andra alldeles for dyra 'hemma varor'. Sen har vi anven varit ivag till en tysk affar som saljer blojor, de asiatiska blojorna fungerar inte riktigt pa Isak, han ar for tjock:-)! Senast idag sa var det nan som fragade om han var overviktig och om jag hade varit ivag med honom till doktorn. Nar jag sa att jag hade varit till en doktor har i Brunei pa undersokning som sa att han inte var for tjock sa verkade hon lite misstanksam:-)! Om Bruneibebisarna ar storlek XS sa ar Isak XXL om ni forstar vad jag menar. De tyska blojorna ar iaf anpassade efter europeiska bebisar sa dom fungerar.

Sen var vi aven ivag och shoppade mat, shampoo och annat trakigt. Traffade pa Tuktik och Charlie dar sa vi lunchade tillsammans idag igen.

Ska eventuellt traffa Larry efter att han har slutat jobba, vilket borde vara snart. Hans skola har en tavling som kallas Movember. Det gar ut pa att de vanliga lararna har sparat mustach hela November och sen sa far eleverna rosta pa den basta mustachen. Larry ar med och tavlar, men hans mustach vaxer aldrig han far bara skagg sa han funderar pa att blondera den for att ha en chans att vinna:-)! Samtidigt sa samlar de ihop pengar till valgorenhet, sa ju mer roster han far, desto mer pengar till valgorenhet. Vi far val se om han bloderar mustachen eller inte, men om han gor det sa blir det till att raka bort den imorgon ikvall! En svart kille med blont skagg...hmmmm


Da var det kvall igen

Var ivag pa lunch med Tuktik och Charlie idag. Antligen! Vi har skjutit pa det flera ganger pa grund av regn. Det ar inte sa att man inte kan ga ut nar det regnar, men det som att fa en hink over sig man hinner bli dyngsur pa den lilla promenaden fran bilen till resturangen. Det blev indisk mat idag, det finns en jattebra indisk resturang har som vi gar till ibland. Isak fick ocksa smaka pa lite mat, det blev fisk och ris som uppskattades betydligt mer an mina forsok till att gora barnmat. Tack och lov att Supasave finns och man kan kopa barnmat pa burk!

Just nu sa sitter han och laser bok for sig sjalv, sa sot! Eller, nehe, det var inte boken som gallde langre, nu kakar han sin bilmatta:-).

Raknar ner dagarna tills nar Larry far jullov. En hel manad har skolan han jobbar pa ledigt och det inkluderar aven lararna. Det kanske var larare och inte aktuarie man skulle ha satsat pa, aktuarier jobbar ju i stort satt dygnets alla timmar. Fast det forstas, ar ju lyxfru nu sa behover inte bekymra mig om det:-). Jag har forsokt att kolla efter lite aktuariejobb har (nan gang maste jag ju borja jobba igen) fast det verkar vara lite daligt med sana jobb har. Det finns en del banker, men jag vet inte om det finns nagra direkta aktuariejobb. Kanske kan jobba som business analyst eller liknande, men lamnar det problemet till en annan dag.


Babysim och lunch

Idag har vi varit pa babysim. Det gick lite sa dar for Isak var jattegrining och han totalvagrade att bli doppad under vatten. Han vet nar det ar dags att simma under vattnet sa han bara skriker ratt ut. Kan ju i och for sig forsta honom:-). Jag skulle ha borjat med babysim redan i UK, da hade det nog varit lite lattare. I ovrigt sa alskar han dock att bada.

Av nagon konstig anledning sa vaknade han halv ett i morse och somnade inte om forran runt tre. Sa jobbigt! Han var helt slut nar vi kom hem fran baysimmet och har sovit sen dess, snart tva timmar vilket ar ratt ovanligt. Jag har roat mig med att sitta och lasa lite bloggar, kolla facebook och maila lite. Ar hungrig, men vi har verkligen ingen mat hemma. Maste aka och handla imorgon! Vi ska traffa Tuktik och Charlie lite senare och ata lunch, sa jag far val klara mig tills dess.


Lysror

Typiskt, jag hade skrivit ett helt inlagg och sa forsvann det. Vart? Hmmm, skrev iaf att grannen har fixat sin jattestarka lysrorslampa som lyser rakt in i sovrummet. Det tog 57 min (jag timade) att lagga Isak ikvall och det dar starka ljuset hjalpte ju inte direkt. Han bade satt och stog upp i sin sang och sen sa borjade han pilla med sin 'musiklada' som sitter fastspand i spjalsagen. Han spelade Bach och Mozart medans jag lag i sangen och blundade. Inget verkade gora honom trott. Jag blev daremot valdigt trott. Tur att han kan underhalla sig sjalv ibland iaf.

Vi har forresten lysrorslampor i hela huset. Jattefult! Vet inte varfor de har satt upp lysror overallt. Om det var mitt hus sa hade de akt ner direkt, men nu ar det inte de sa de blir kvar.

Dags att ga och lagga sig i lysrorsskenet. God natt.


Bilder pa Isak


Mandag morgon

Antligen sa sover Isak, han kan vara sa envis ibland! Det tar alltid san tid att lagga honom och nu nar han har blivit mera rorlig sa ar det annu svarare. Han satter sig upp, kryper ivag och gor allt forutom att sova. Vi var ut en svang och kopte vatten, hade mindre an en liter hemma, sa det var lite smatt panik. Man ska inte dricka vattnet i kranen utan att koka det forst, sa det blev till att satta oss i bilen. Glomde ju dock bort att affarerna inte oppnar forran klockan 10 har, sa vi fick aka till ett Minimart istallet. Men nu har vi i alla fall vatten!

Vet inte vad vi ska hitta pa idag. Poolen kanske om det inte borjar regna. Lagger upp en bild fran igar som jag inte lyckades ladda upp da. Varat internet ar det segaste har i Brunei och vi funderar pa att uppgradera. Jag tror att vi har nagot pa 600kb eller liknande, inte sa bra pa det dar med internetspped, men jag vet att det ar nagot pa 600. Det ar som att sitta med ett modem!


Sondag

Idag sa har vi varit och tittat pa fotboll och pa eftermiddagen akte vi en svag till poolen. Var pa vag till poolen pa morgonen, men Isak sag sa trott ut sa vi tittade pa lite fotboll istallet. Det var tva herrlag som spelade, skulle gissa pa en ratt lag division. Ena laget gjorde mal pa offside, domaren kompenserade genom att ge det andra laget straff nasta anfall. Sen var aven malvakten ute och sprang pa planen ocksa. Det var val en typisk LAIK eller Lingbo match:-).


Har ar en bild som jag tog nar vi var pa vag hem fran poolen idag.


Internetanslutningen ar sa seg sa jag kan bara ladda upp en bild i taget. Nan pa Larrys jobb sa att om man lindar folie runt internetkabeln sa gar internet snabbare, kanske skulle testa det:-).


Gratt ute

Det ar gratt ute just nu, det ar inte ofta det ar gratt nar man vaknar har. Det kan regna ratt ofta pa eftermiddagen och kvallen, men morgonen brukar vara ratt ok. Men  det ser ut som det kanske kommer att spricka upp. Funderar att ta med Isak till poolen en svang, har inte nagra planer for dagen.

Om nagra veckor sa bar det av till Kota Kinabalu, Malaysia igen. Langtar!


Gratt ute

Det ar gratt ute just nu, det ar inte ofta det ar gratt nar man vaknar har. Det kan regna ratt ofta pa eftermiddagen och kvallen, men morgonen brukar vara ratt ok. Men  det ser ut som det kanske kommer att spricka upp. Funderar att ta med Isak till poolen en svang, har inte nagra planer for dagen.

Om nagra veckor sa bar det av till Kota Kinabalu, Malaysia igen. Langtar!


Far halvsyskon gifta sig?

Idag nar jag var ute och korde sa lyssnade jag pa en radiokanal som har en australiensk radiopratare. Hon sa att Sverige ar det enda landet i Europa dar syskon som har en gemensam foralder far gifta sig. Ar det verkligen sant? Om man har en gemensam foraldrer sa ar man ju halvsyskon och da kan val inte gifta sig? Hmmmmm......vet inte om jag vill att det ar sant som Bruneiarna ska veta om svenskar! Hon spelade forresten Lilly och Sussie for nagon dag sen.

Idag har varit en ratt slapp dag. Gjorde lite afrikansk frukost, dodo (plaintain, vet inte om det finns nagon svensk oversattning) och agg. Larry har jobbat hela dagen och jag och Isak har varit hemma i stor sett hela dagen.  Jag tankte ta en promenad langs Muara Beach, men precis nar jag svange in pa parkeringen sa somnade Isak. Typiskt! Det var bara att vanda om och aka tillbaka. Sjalvklart sa vaknade han nar vi kom hem.



Jag spenderade over en timme pa att forsoka lagga Isak ikvall. Det gick verkligen inte. Till slut sa gav jag upp och sa fick Larry ta over. Han sov efter fem minuter! Brukar i vanliga fall vara tvart om.

Ska ga och lagga mig snart. Tidig kvall. God natt.

Isak nio manader

Imorgon sa blir Isak nio manader, vad fort det har gatt. Nar han fyller ett ar sa kommer mamma, pappa och Jocke och halsar pa. Jag sitter och planerar och bokar deras resa nu.

Vill aka till Temburong, Borneodjungel, men vet inte om det blir talt eller vandrarhem. Har hittat en arrangor som verkar ratt ok, 3 dagar och tva natter i djungeln. Tur att jag har kopt en trekking babyryggsack at Isak!

http://sumbiling.blogspot.com/2009/06/itinerary-for-sumbiling-eco-village.html

Sen sa tankte jag aven boka Mount Kinabalu till mamma och pappa. Jag och Isak stannar definitivt i Kota Kinabalu Malaysia, far se hur Jocke gor.

http://www.river-junkie.com/mtkinabalu/

Sen ska vi aven till Miri, Malaysisa, Penang Malaysia och Kuala Lumpur Malaysia. Dom ar har i over tre veckor.

Tofu

Ida nar jag vaknade, eller nar jag bestamde mig for att oppna ogonen, sa stod Isak up i sin sang! Deet har han bara gjort ett par ganger forut. Han borjar bli valdigt aktiv och vill undersoka precis allting, garna alla sladdar och sant som han inte far rora.

Fick ivag mailet imorse. Det var tydligen sa att mailen hade en bokstav for mkt! Det hander val bara i Brunei att en ratt sa hogt uppsatt person pa 'Ministry of Culture' har fel mailadress pa visitkortet :-)!

Imorse sa akte jag och Isak till poolen, vi har inte varit dar pa hela veckan p g a allt regn. Det har regnat i stort sett varenda dag den har veckan. Ofta sa har vadret varit ok pa morgonen for att avlosas av osregn.

Vantar pa att Isak ska vakna sa att vi kan aka ivag och handla lite. Det blir tofu till middag. Tofu har har typ samma konsistens som ost har, den ar jattegod. Inte som den dar tofun som man kopte pa Mickelsmarknaden for lange, lange sedan. Smakade och sag inte den ut som sagspan eller minns jag helt fel? Kanske var sa att jag var for liten for att tycka om tofu da.




Delivery Status Notification (Failure)‏

Typiskt ocksa, jag som hade jobbat sa lange pa det dar mailet! Maste vara ratt mail eftersom det star pa visitkortet. Hmmm....gar och lagger mig i alla fall.

Mera handboll

Skrev ihop ett litet forslag till handbollen, men det far bli ngt mer i detalj senare om de vill att jag ska vara involverad. De har styrelsemote imorgon, sa da far vi ju se vad dom sager. Pratade ju i och for sag med ordforande, sa jag antar att det ar han som bestammer. Ska bli kul om jag far vara med i en handbollsrorelse igen, speciellt om de tanker satsa pa att fa fram ett landslag om 6-10 ar. Brunei ar ju inte sa stort (300 000 invanare) sa det blir ju intressant att se vad det blir for kvalitet pa det laget:-).

Time to snooze.

Vill ha Handbollstips

Har precis skickat ivag ett smatt desperat mail till Emma. Behover handbollsmaterial. Om det ar ngn annan som har handbollsinfo, precis vad som helst, sa maila! [email protected]


Hej,

 Har varit pa mote med handbollspresidenten i Brunei pa formiddagen. Behover din hjalp om du har tid. Hoppas att du har lite handbollstips tillgangliga, men forst sa skulle jag vilja veta:

 1. Vet du vart man koper bra handbollar billigt

2. De tanker sprida handbollen har i Brunei, ga ut till skolor mm. Har du ngn info pa hur ni gjorde i SA?

3. Tips pa bra handbollssidor pa natet

4. Allt annat som du kan komma och tanka pa

HJALP! Vet inte riktigt vad jag gett mig in pa. Presidenten vill att jag tar fram en de program som han kan presentera for styrelsen, sa jag tankte att eftersom du redan har gjort det har sa har du kanske lite material sparat. Deras mal ar att ha ett landslag som kan spela i turnerigar etc ngn gang 2015-2019. Nar jag fragade vad det var for program, sa sa han att det kan vara vilken program som helst, traningsprogram, sprida handboll i skolorna, turnerigar, material etc.

Eftersom jag har fel farg pa idkortet (expat, ingen bruneiare) sa far jag inte sitta med i styrelsen, men de vill garna att jag hjalper till som tranare. For tillfallet sa har de ca 100 spelare i alla aldrar, men ingen tranare!

 TACK!

Jessica

 Ps: By the way, styrelsemotet ar imorgon:-)LOL....kommer aldrig att hinna med att satta ihop ngt tills dess.


Handbollsmote

Imorgon klockan tio sa ska jag traffa den dar handbollspersonen. Skriver personen eftersom jag inte ar riktigt saker pa om det ar en han eller hon. Gissar pa att det ar en man. Ja, eller forst sa ska jag ju hitta dit, det var ju lattare sagt an gjort. Jag har tappat bort kartboken, och fick den har beskrivningen av en av Larrys kollegor: 'Kor mot Bandar, det har rott tak och ar pa hoger sida'. Jaha, jattebra vagbeskrvning, tack sa mkt! Glomde bort att skriva att jag ska till Ministry of Culture, Sport and Youth Department. Nar blev allt sa formellt? Blir intressant att se vad det hela kommer att handla om. Jag har bara sagt att jag vill veta mer om handbollen och att jag ar intresserad av att hjalpa till. Isak kommer att fa folja med pa motet:-). Maste komma ihag att inte ha flipflops pa mig imorgon, tror inte man far ha det nar man gar in i 'government buildings'. Dags att sova. Godnatt.

Babygrupp och dyr babymat!

Vi akte till Geckos imorse. Det ar en babygrupp som den andra internationella skolan anordnar. Jag brukar ta med mig Tian, grannens dotter och deras maid ett par ganger i veckan. Tian ar 10 manader aldre an Isak och hennes foraldrar jobbar ocksa pa Larrys skola. Idag var det sang och simmning som gallde, men Isak var for trott for att bada. Han vaknade sakert 10 ganger i natt och tyckte det var morgon klockan 5 imorse. Behover jag skriva att han somnade pa en gang nar vi akte hem.

Pa eftermiddagen sa har vi varit ivag och shoppat lite pa Supasave, den dyra expataffaren som jag tror att jag har skrivit om tidigare. Vi akte till den dar man kan se apor vid parkeringen, fast idag sa regnade det sa vi sag inga. Det ar den enda affaren som man kan kopa babymat pa. Tur att Isak kan borja ata vanlig mat snart for det ar inte direkt gratis! Alla exporterade varor har ar dyra.

Nu sa vagrar Isak i vanlig ordning att sova, sa jag funderar pa att ta med honom ut pa en liten aktur.

Nu ar sommarsemestern snart bokad. Bra att vara ute i god tid:-)!

Kota Kinabalu         1 natt
Kuching                  7 natter
Singapore               4 natter
Semporna               1 natt
Mabul Island            5 natter
Tawau                     3 natter

Det blir en tre veckors semester den har gangen med. Tycker om att boka lite langre resor samt pyssla ihop resor och hotell.


Ballonger





Vi skulle ha atit lunch med Tuktik och Charlie idag, men hon vill ta det en annan dag eftersom det regnar sa mkt. Hon har inte fatt 'Det finns inget daligt vader, bara daliga klader' inprantat sen dagis:-).

Jag och Isak akte ivag och kopte tva bocker istallet. Sen hade jag glomt bort att Isak fick tva ballonger pa kalaset i sondags, de var fortfarande i bakluckan.Nu ligger han helt intrasslad i ballongsnore:-).

Lycka!

Lycka ar nar Isak sover i 2.5 timmar mitt pa dagen. Dessutom regnar det, sa det ar inte sa varmt ute. Sa skont att sova mitt pa dagen.

Godmorgon

Det sager jag till Isak varje morgon med jatteglad rost, typ lite sommar hajk om ni forstar vad jag menar. 'Godmorgon, godmorgon, i dag ska vi ha en jattebra dag ch sa brukar jag le ocksa, det tycker han om det lilla monstret.

Nu ar det babysim som galler.

Another day

Idag har vi inte gjort sa mkt, mest tagit det lungt och surfat lite pa natet. Har letat lite hotellrum till sommarsemestern.

Har vill jag bo i en vecka, men priserna ar ratt sa hoga.
http://www.swvresort.com/home.cfm

Det ar ju ett bra tag kvar, men jag tycker om att ha allt planerat och fixat i tid. Vill ju komma ivag nagonstans i mars/april ocksa nar Larry ar ledig, men har inte bokat nagot an. Kanske blir det bara en road trip till Miri, Malaysia. Tanken var ju att vi skulle kunna spara lite pengar sa att vi kan betala tillbaka lite pa lanet medans vi bor har, men det finns sa sa manga stallen att besoka sa det blir lite svart med det.

Isak har precis somnat sa jag hoppas att jag kan ga och lagga mig tidigt ikvall och fa sova nagra timmar innan han vaknar. Igar natt sa var han vaken mellan 00.30 och 02.30, varre an nar han var nyfodd!

Sommarens resor bokade

Vara planerade resor......so far....

Dec      Familjen till Kota Kinabalu en vecka
Jan
Feb      Foraldrarna och Jocke kommer pa besok
Mar     Till Kota Kinabalu, Penang och Kuala Lumpur med gasterna
Apr     Vill aka nagonstans pa Larrys pasklov
Maj     Grandma and grandpa Bello kommer eventuellt och halsar pa
Jun
Jul       Round trip: Brunei-KK-Kuching-Singapore-Tawau (Semporna islands)-KK-Brunei. Enbart en natt i KK    
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec    Till London och Sverige

Satt och bokade vara resor igar kvall. Vi har bara rad att aka hem en gang nasta ar sa jag tyckte att det var roligare att aka over julen istallet for sommaren. Da kan ju Isak fa se lite sno och fira jul. Dessutom sa ar han nog tillrackligt gammal for att uppskatta det da.

Det var lite smasmart att fa ihop resorna, men alla resor utom den sista strackan ar GRATIS. Vi betalade bara for Isak, skatt samt vaskor och det hela gick pa under 300 dollar (ca 1500 kronor). Nu ska jag bara leta reda pa lite hotell ocksa. Om det na nagon som har nagra bra tips sa far ni garna hora av er. Vill ha ett rent hotell med pool, med far inte kosta alltfor mkt. Pa Semporna islands sa kan vi kanske betala lite extra. I KK sa blir det overnattning pa eller nara flygplatsen.

Tankte forsoka lura hit foraldrarna igen runt oktober. Nan som vet om det ar nagot bra marathon/langlopp i narheten den tiden (Malaysia, Singapore, Indonesien)?


Fodelsedagsparty

Idag har vi varit pa fodelsedagskalas pa The Empire Hotel. Det var Lucas, en av Isaks babysimkompisar, som fyllde ett ar. Isak fick leka med sand for forsta gangen, det var tydligen valdigt roligt. Gick knappt att fa en enda bild dar han kollar in i kameran, han var alldeles for upptagen av att leka med sanden. Smakade lite sand ocksa, men det var ingen hojdare.

Har kommer lite bilder fran kalaset.


 

Mindre an fyra timmar kvar nu om det ar nagon som vill halsa pa oss maj,juni,sep teller okt och flyga gratis fran London till Kuala Lumpur. Sag att det aven ar nagon promotion pa gang, sa om man inte lyckas fa gratisbiljetterna sa gar det anda att komma hit for under 2500 kronor.


GRATIS FLYG MED AIRASIA!

Nan som vill komma och halsa pa mig? Gratis flyg med Airasia. De flyger fran London Standsted till Kuala Lumpur, sa lite smajobbigt att satta ihop sjalva resan, men mina foraldrar ska aka den vagen i feb, sa det gar! Res mellan maj och okt. Man maste sitta och titta pa flera dagar for att hitta gratisresorna. Betalar enbart for skatt.

Man maste alltsa boka Ryanair till Stansted, Aisasia till Kuala Lumpur och sen Kuala Lumpur till Brunei. Man maste overnatta pa flygplatsen i Kuala Lumpur pa vagen hit. Finns ett jattebilligt hotell som heter Tunes vid Airasiaterminalen som tydligen ska vara ratt bra. Typ Ibis skulle jag tro.

Vad vantar ni pa? Jag vill ha besok! Boka innan 17.00 ikvall. Vi ar eventuellt bortresta i juli och halva augusti.

Alla ar valkomna...eller, kan ju vara bra om jag har traffat er forut:-).

http://www.airasia.com/site/bn/en/page.jsp?reference=fs

Isak

Nu kan Isak:
Sitta
Rulla runt
Krypa
Skratta hogt
Saga mamma och pappa
Vinka och saga bye bye (till korten pa vaggen, har inte riktigt forstatt nar man ska saga bye bye och vinka)
Saga heeeeeeej (ocksa till korten pa vaggen)

Han tycker om att springa runt i sin baby walker och sa tycker han om att leka tittut.

Han ar sa sot sa varan lilla kille. Sover dock fortfarande valdigt orloligt och jag vaknade ca 10 ganger i natt. Kan det kanske vara fler tander pa gang? Hoppas sa att jag far sova snart!



Ullared

Sitter just nu och halvkollar lite pa Ullared. Det verkar val lite sa dar, inte saker pa att det ar ngt jag kommer att titta pa igen. Ar VDn pa riktigt eller ar det en skadespelare? 'For att vara VD vid Ullared sa maste man ha sunt fornuft och kunna multiplikationstabellen'. Jaha, inget mer? Och vem ar den dar Mattias? Ar den nan kandis i Sverige eller?

Idag har Larry tagit Isak och jag har sovit pa eftermiddagen. Skont!

Maiden som har varit har i veckan kommer tillbaka pa mandag. Hon verkar ratt bra faktiskt. Manga hemma i Sverige underar sakert vad man ska med en maid till, man klarar ju sig bra utan en i Sverige. Visst klarar man sig, men har sa maste man skura golven varannan dag, helst varje. Annars sa ar det odelbajs overallt och sen blir man invaderad av myror ocksa. Sen sa ar det aven sa att de som jobbar som maids behover pengarna. De kommer hit fran Philipinerna for att jobba for att kunna skicka pengar tillbaka till sin familj. Man skulle kunna saga att vi hjalper varandara. Dessutom sa tycker de flesta battre om att jobba hos expats eftersom de ofta far battre betalt och har battre arbetstider hos oss. Ett plus  ar att kunna spendera tid med Isak istallet for att skura golven hela tiden....dessutom ar det roligare.

Finns det nagot annat bra program som man kan titta pa? Linn har rekommenderat Ensam Mamma soker, sa det ska jag nog kolla pa. Att jag inte visste att man kunde kolla pa TV online! Jag som har bott utomlands till och fran i sju ar nu. Vi har ingen TV har, vi tittar bara pa dvds sa det har ar perfekt! 

Du vet att du ar svensk nar...

Nar man bor utomlands sa tanker man nog mer pa hur det ar att vara svensk an nar man faktiskt bor i Sverige. Jag hittade den har listan och de flesta punkterna stammer in pa mig sjalv och mina svenska vanner som bor i och utanfor Svierge. Jag funderar faktiskt pa att aka till Singapore (2 timmar med flyg) bara for att ga pa IKEA!

1)Du tycker inte en skog är en skog om det inte tar minst 20 minuter att köra igenom den.
2) Du blir sentimental så fort du går in på IKEA utanför Sveriges gränser.
3) Du klagar över Sverige när du är hemma men påpekar att "det är mycket bättre i Sverige" när du är borta och kunde inte vara mer patriotisk.
4) Du känner till åtminstone tio ABBA sånger.
5) Du bryr dig egentligen inte om att vinna något guld i tävlingar så länge Sverige slår Norge.
6) Du använder meter systemet och förstår inte varför det finns nationer som INTE gör det.
7) Du vet att det inte är sant, men vill gärna tro att det är en stor skillnad på julmust och påskmust.
8) Du vet att de mest kända och vanligaste bilarna i Sverige INTE är Volvo och Saab utan Ahlgrens bilar och har en favorit färg.
9) Du gillar när saker är "lagom" och det stör dig att det inte finns ett bra ord att översätta det med på nått annat språk.
10) Du har någon gång under din barndom försökt tillverka något du sett på "Hajk". Men under tillverkningen gick något hemskt fel....
11) Du tycker inte det är konstigt att gå till en speciell statligt ägd affär som bara har öppet dagtid för att köpa en flaska vin.
12) Du har någon gång försökt förklara "Jante-lagen" eller Allemansrätten för en icke svensk.
13) Du tror du förstår danska. Danskarna tror att du förstår danska. När det väl kommer till kritan förstår du egentligen inte danska.
14) Du vet vem Bamse är och älskar honom av hela ditt hjärta.
15) Du trodde Astrid Lindgren va odödlig och blev shockad och grät floder när hon faktiskt dog. Du tycker fortfarande att hon borde få Nobel priset i litteratur.
16) Du ser en tjej med ljus på huvudet och du tycket inte det är konstigt.
17) Du har, med mer eller mindre framgång, pratat rövarspråket.
18) Du älskar att sjunga snapsvisor.
19) Du generellt sett tycker att förfesten är bättre än själva utgången.
20) Du gråter av nostalgi när du tänker på Foppas straff i hockey finalen , OS Lillehammer -94
21) Du ser fram emot Lucia, juldagen, nyårsafton, valborg, midsommar, kräftsivan, födelsadagar då du har en legitim anledning att supa ordentligt.
22) Du lever efter mottot; "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".
23) IKEA är "home away from home"
24) Du tycker att en resa till Finland är en perfekt anledning till att supa skallen i bitar så fort båten lämnar hamnen.
25) Du tycker det är tradition att dansa runt en fallisk symbol varje sommar och kan varje sång.
26) "Tallriksmodellen" dyker upp i huvudet varje gång du lagar mat.
27) Du avslutar varje telefon samtal med "Kram"
28) Du va helt förstörd när Arne Weise slutade.
29) Du vet vad "dansband" betyder men att det är omöjligt att försöka förklara för en icke svensk vad det är.
30) Du åtminstone en gång i ditt liv svarat; "No we don´t have polarbears in the streets", "S-W-E-D-E-N NOT Switzerland", "No we are not all blonds", "No we don´t run around topless in every park, we´re not THAT liberal"




Sa var det bara en bil kvar

Nu har Larrys bil blivit bargad, den gick sonder pa vag till jobbet igar. Dom vill ha ratt mkt pengar for att fixa bilen, vet inte om det ar vart det. Men om vi bestammer oss for att fixa bilen sa blir det inga gardiner den har manaden heller, sa det ar bara att vanja sig vid vara fula gardiner (fanns redan i huset nar vi flyttade in). Bruneiarna har verkligen ingen smak nar det kommer till gardiner!

Nu ska jag forsoka fa igang Kanal 5 Player sa att jag kan titta pa Ullared online. Har last om det pa aftonbladet sa jag maste ju se vad det ar alla snackar om. Slog tydligen tittarrekord pa Kanal 5 om jag inte minns helt fel.


Trott

Isak vaknade ungefar en miljon ganger i natt. Varfor kan inte han sova som alla andra duktiga bebisar? Finns det nagot varre an nar andra mammor fragar 'Sover han bra om natten', bara for att sjalva beratta att deras bebis sov hela natten nar han/hon var 5 veckor. Smatt irriterad pa grund av alldeles for lite somn och sa har jag dessutom en grining bebis eftersom inte heller han fick tillrackligt med somn. En underbar start pa dagen!

Akovader igen

Da var det dags for annu ett askovader. Gaten ar olast, det ar inte direkt sa att man faller upp paraplyet och springer ut for att lasa i det har vadret.

Vi har precis kommit hem fran en middag hos Chris och Yvonne. Den var planerad till imorgon, men blev flyttad till idag. Irene, en till av Larrys mattekollegor var ocksa dar.



Jag fick en kommentar till Honsmammaninlagget tidigare idag.
'Jaa du, det blir ju svårt att neka honom allt detta när hans kära mor gjorde allt på listan... :0)'
Svar: Det ar just darfor han inte kommer att fa gora nagonting:-).

Har precis sett en ratt sa stor odla pa vaggen. Tror att det blir till och hamta kvasten och jaga odla nu. Yuk!

Helgens schema

Idag har vi varit vid poolen en liten snabbis. Isak var sa grining sa vi akte hem efter 30 min. Imorgon sa ska vi pa middag hos en av Larrys kollegor och pa sondag ska vi pa ett-ars-kalas pa the Empire Hotel.

http://www.theempirehotel.com/

Det ar ett sexstjarningt hotell har i Brunei. Vi har inte varit dar an, sa det ska bli kul och se om det verkligen ar ett 'six star hotel'. Larry kan boka rum ratt billigt genom jobbet, sa vi kanske aker dit nagon helg (bara 20 min hemifran).


Hönsmamma in the making

Isak 14 ar: Kan jag fa aka och campa med nagra kompisar?
Jag: Nej, men vi kan aka och campa med familjen om du vill.
Isak: Men alla kompisar far ju aka och campa sjalva.
Jag: Nej sa jag, slutdiskuterat.

Isak 15 ar: Kan jag fa aka pa sprakresa?
Jag: Nej, men vi kan aka utomlands med familjen om du vill.
Isak: Men alla kompisar far ju aka pa sprakresa.
Jag: Nej sa jag, slutdiskuterat.

Isak 16 ar: Kan jag fa aka till Danmark med kompisarna?
Jag: Nej, men vi kan aka till Danmark med familjen om du vill.
Isak: Men alla kompisar far ju aka pa dit sjalva.
Jag: Nej sa jag, slutdiskuterat.

Isak 17 ar: Kan jag fa aka till Kos med kompisarna?
Jag: Nej, men vi kan aka dit med familjen om du vill.
Isak: Men alla kompisar far ju aka till Kos utan foraldrar.
Jag: Nej sa jag, slutdiskuterat.

HOJ MYNDIGHETSALDREN TILL 30:-)!


Handboll

Det har smset fick jag av nagon i Brunei handbollsstyrelse idag.

'I the moment im in guangzhou city, i will brunei on 17/11, please came c me the time.'

Jag tror att det betyder att han/hon vill traffa mig nar han/hon kommer tillbaka. Ligger Guangzhou ligger i Kina? Anyways, spannade att se vad personen vill diskutera. Kommer jag kanske att bli involverad i Brunei handboll? Som Emma sa fint skrev i en kommentar. 'Ha ha ....bara genom att titta på bilderna kan jag nog säga att du platsar! Ser inte ut att vara ett sjukt proffigt gäng!' Typisk Emma kommentar, by the way:-).


A trip down memory lane

Tillbaka fran poolen och nu sa ska vi snart ivag till Tuktik och Charlie for att dricka lite te och ata nybaktna scones. Darefter sa ska vi ju till Sarah och Hannah som jag redan skrivit om i forra inlagget. Det finns alltid nagonting att gora har i Brunei. De flesta fruar har dependants visa, vilket betyder att man inte far jobba. Eftersom det sa manga fruar och mammor som inte jobbar sa anordnas det alltid babygrupper, coffeemornings etc. Mkt battre an i Warminster, UK, dar vi inte ens pratade med grannen. Vi forsokte ett antal ganger, men gav upp efter att vi hade bjudit in dem ett par ganger och gatt over med lite snacks minst fyra ganger. Behover jag saga att de aldrig tackade ja till vara inbjudningar?

Tog lite bilder vid poolen igen. Isak tycker inte om att aka hem:-).


Utan for sjalva sporthallen sa finns det nagra fotbollsplaner. Det finns en poster uppe dar det star 'Players under 8 yrs' tranar pa onsdag eller nagot liknande. Betyder det att Isak kan borja trana redan?

Jag satt och funderade pa alla sporter jag holl pa med nar jag var yngre och bodde i Orsa och hur det kommer sig att jag har testat typ varenda sport som gar att utova. Det forsta jag provade pa var nog gymnastik och det var redan nar vi bodde i Balsta eller Uppsala tror jag och da ar jag ratt saker pa att det var foraldrarna som skickade ivag mig. Med hur var det med fotbollen som jag borjade med nar jag var fem? Kan jag verkligen ha valt det sjalv eller var det foraldrarna som skickade ivag mig. Om min mamma eller pappa kommer ihag, sa far ni garna lamna en kommentar.

Det forsta jag borjade med I LAIK var i alla fall fotbollen. Det var jag, Maria Hedebrant, Jessica Pettersson och en massa killar. 11 ar senare, sa holl vi tre faktiskt fortfarande pa med fotboll! Jag spelade fotboll anda tills jag flyttade till Eskilstuna dar det bara var handboll som gallde. Om jag hade en bild pa det gamla laget sa skulle jag ladda upp det. Aven om det var mina foraldrar som skickade ivag mig pa den dar forsta traningen, sa ar jag glad att de gjorde det. Tankt sa mkt kul vi hade med 81-82-laget med turneringar, Gothia, Dana i Danmark (glommer aldrig Dana) och alla annat skoj vi hittade pa. Det roligaste med turnerigar var ju att man kunde ga och spana in sota 13-arigar och ga pa disco, eller hur? Lagsport ar det basta man kan gora som liten och darfor kommer jag att skicka ivag Isak pa fotboll ocksa:-)!

Surfade for ovrigt in pa LAIKS sida och sag en banner dar det star:
BREDDIDROTT I ORSUNDSBRO

Breddidrott, ar det ngt nytt ord eller:-)? Later inte det lite konstig? Aja, konstigt eller inte 'LAGUNDA AIK, LAIK DET LAG VI HEJAR PA', eller hur:-)?

http://www.lagunda.se/web/hem/


Morning

Another day och solen skiner! Kanske en liten tripp till pollen for att aka och fika lite med Sarah (mamma) och Hannah (7 man) pa eftermiddagen. Vi far se.

Jag ska ta och ringa nan som heter Kifli som har hand om handbollen idag. Jag smsade lite med honom igar, men vi far se vad han sager nar jag ringer idag.

Eastenders

Visas Eastenders i Sverige? Om det ar nagot som jag saknar med England sa ar det just Eastenders, tragiskt jag vet eftersom det ar en ratt sa dalig sapa. Nu ar det sa att jag halvfoljer Eastenders fortfarande genom att lasa uppdateringarna pa natet, man behover egentligen inte kolla pa sjalva programmet. Men nu har val sapans script writers blivit smatt galna. Har ideerna tagit slut? Hur kan Darren Miller vara far till Heather Trott's baby boy George Michael? Han och Libby har ju precis forlovat sig.

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1222560/Revealed-EastEnders-shock-Darren-Miller-revealed-father-Heathers-baby.html

Det gar aven att kolla pa Eastenders pa natet. Googla pa BBC iplayer. Tyvarr sa gar det inte att ladda ner det har i Brunei.

Har haft en ratt slapp eftermiddag. Var pa vag till en till babygrupp, men Isak somnade pa vagen dit sa det var bara att vanda om.

Sitter och vantar pa att Larry ska komma hem med lite mat. Gasen ar slut, sa det takeaway tills vi har kopt ny.

Tack Linn!

Linn har designat min blogg, visst ar hon duktig! Linn och jag kommer fram samma lille hala och jag var Linns forsta handbollstranare. Nu ar det bara den dar satans reklamen som inte vill hamna pa ratt stalle. Jag avskyr verkligen programeringssprak!

Mailade lite med mina chefer for nagon dag sen. Jag har ju skickat ivag en formell avskedsansokan, men jag ville lata mitt team fa reda pa att jag ska sluta fore HR. Eftersom FP har blivit uppkopt sa har det skett massor med andringar redan, sa jag tror att det bara ar en person kvar pa teamet dar jag jobbade. 

Idag och vi varit till JIS, den andra internationella skolan har. De har en babygrupp dar och pa onsdagar ar det simmning, sa da aker vi sjalvklart dit.


Aska och dunder

Blixten slog ner har for nagra timmar sen. Ar ratt saker pa att den slog ner i varat hus, om inte sa var det definitivt pa varan gata, eller simpang som det heter har i Brunei. Jag raknade lite pa ungefar hur langt borta blixten var och kom fram till minst 6-7 km, etttusenett, etttusentva etc.... Helt plotsligt sa hander allt det har pa samma gang:

Blixt - det blir alldeles ljust i rummet
Aska - hela huset skakar
Poff - allt blir svart

Det var bland det laskigaste jag har varit med om, sprang in till Isak for att se om han var ok - han har fortfarande ett andningslarm under madrassen sa jag trodde att han kanske fatt en stot nar det sa poff. Han lag och sov, hur han kunde gora det vet jag inte. Jag var helt saker pa att tv, dator, kyl och allt annat elektriskt var trasigt, men det verkar vara sa att strommen slar bort automatiskt nar blixten slar ner. Vi har haft elavbrott ett par ganger tidigare och da har strommen alltid kommit tillbaka av sig sjalv, men den har gangen sa gick det att sla pa strommen igen i elskapet (det har insag vi inte forran tva timmar efter att det slutat att aska, tva timmar utan ac eller flakt ar en valdigt jobbigt har). Nu kan jag iaf inte sova och isak kommer att vakna om 5-6 timmar. SUCK!

Hade stora problem med att hitta till hallen dar handbollstraningen skulle halla hus. Sjalvklart sa var det ju sa att det inte var nagon traning nar jag antigligen hittade dit. Fragade minst 15 personer vart handbollslaget tranar och hittade till sist nagon som kande en i handbollsstyrelsen. Jag ringde upp honom och just nu sa tranare de inte, de haller tydligen pa att valja ny styrelse. Senare pa kvallen sa blev jag uppringd av en annan kille som gav mig ett nummer till ytterligare en kille som jag ska ringa imorgon. Jag vet inte riktigt vem den har personen ar for handbollslaget har tydligen ingen coach, men han skulle tydligen veta mer om handbollslaget och deras traningar. Det ska i alla fall finnas ett herrlag och ett damlag. Uppdaterar nar jag har pratat med honom.

Lagger till nagra saker till mitt senaste inlagg om bilkorning i Brunei. Om du vill passa in i Bruneitrafiken folj dessa sma regler:
Blinka aldrig - smyg bara over i den andra filen eller bromsa in utan att blinka om du vill svanga.
Gor sa manga U-turns som du kan.
Parkera garna i en av filerna dar det ar tvafiligt.






Att kora bil i Brunei

Ida nar jag var ute och korde bil sa holl jag nastan pa att frontalkrocka. Precis nar jag borjar kora nedfor en backe sa ser jag en bil som kor om i uppforsbacke! Som tur var sa korde jag inte sa fort sa jag hann ga ut i vaggrenen. Varfor kor man om i uppforsbacke?

Nagot annat som ar valdig vanligt har ar att liksom smyga sig ut i trafiken. Om man kommer korandes sa ar det inte alls ovanligt att en bil kommer och smyger sig in precis framfor bilen, pa natt satt sa lyckas dom smyga sig in fran kanten sa man maste alltid vara uppmarksam pa sidovagar.

En sak till som man maste tankte pa nar man kor bil har ar: STANNA INTE NAR TRAFIKLJUSET SLAR OM. KOR TILLS DET BLIR ROTT och lite till! Om du stannar sa ar det mycket troligt att du blir pakord bakifran eftersom alla har verkar kora mot rott nagra sekunder efter att det har slagit om, som en kompis till mig har fatt erfara.

Det ar lite trafikoyckor har och var (inte sa konstig med tankte pa det ovannamda), men det som stannar upp trafiken ar inte sjalva olyckan, utan folk som kor jattesakta for att kolla vad som har hant. Jag har varit med om att det tva ganger har varit stopp pa motorvagen och jag har trott att det har skett en stor olycka nagonstans. Men nej, bilarna star pa vaggrenen och trafik kan passera men anda sa kryper alla nyfikna Bruneiare (och en hel del expats) fram for att se vad som har hant. Det ar bara att satta pa radion och vanta talmodigt....och passa pa att inspektar de krockade bilarna medans man sakta kor forbi:-).

Allt detta har jag lart mig pa mina tre manader har.

Dags att aka ivag och leta handbollslag.


Babysim och kanske handboll

Imorse sa var jag och Isak ivag pa babysim, det gar vi pa varje tisdagmorgon. I vanliga fall sa ar Isak ratt palitlig som vackarklocka, men idag sa sov han till klockan 7.30, sa vi hann bara med att slanga i Isak lite grot och sen sa var det dags att aka. Eftersom inte jag hade hunnit med att ata sa akte jag och kopa lite roti efterat. Jag mutade aven Isak med lite babykex sa att jag kunde fa ata min roti utan en massa skrik.

Ikvall sa tankte jag forsoka leta reda pa sporthallen dar handbollslaget haller till. Deras hemsida har inte blivit uppdaterad sen i april, sa jag hoppas att det inte beror pa att laget ar nedlagt. Det verkar dock vara ratt vanligt har i Brunei att man later bli att uppdatera hemsidor, sa jag hoppas att det ar darfor det inte finns nagon ny information.

Igar sa var den nya maiden har. Hon var ratt bra faktiskt, bad inte om loneforhojning eller kortare arbetstid innan hon borjat, lag inte och sov medans jag var ute och stadade ganska bra (allt det har ar sant som tidigare maids har gjort) sa hon kommer tillbaka pa onsdag igen.

Time to snooze

Har suttit med stilmallen och kodmallen i over en timme. Har forsokt att lagga in lite annonser, 'every little helps', som man brukar saga. Det gar inte och jag kommer snart att bli galen. Ar ratt van vid kodsprak fran jobbet (det ar den trakiga sidan av mitt jobb), men annonserna lagger sig bara langst ner under texten, det spelar ingen roll hur jag gor. *SUCK*

Nu gar jag och lagger mig istallet.

Vi ses om ett par ar

Isak ligger och sover och jag sitter och letar efter lite flygbiljetter. Nar Larry har jobbat i tva ar har sa kommer hela familjen att fa en returbiljett per ar betald. Tills dess far vi dock betala sjalva. Flyger man med RBA eller Singapore Airlines sa kostar de ca 24000 kr till London. Sen sa upptackte jag nagot konstigt med RBA (en kompis som tipsade om det har). Flyger man fran Kota Kinabalu istallet for Brunei sa ar det ca 8000 kronor billigare. Men orkar man aka fram och tillbaka till KK, jag vet inte. Det gar att flyga Airasia.com ocksa, det billigaste jag hittade nar jag letade biljetter till foraldrarna var precis under 4000 kronor retur per person och da ingick Ryanairbiljetten till Stansted ocksa. Men orkar man aka till KL? Hmmm, sen ska man ju betala flygresa till Sverige och eventuellt Nigera ocksa. Aker vi till Nigera sa blir det ca 15000 kronor till. Och sen maste man lagga till hotell, mat och shopping for 5-6 veckor och det ar ju inte gratis. Om vi flyger RBA och aven aker till Nigeria sa skulle jag tippa pa att hela resan gar pa ca 60000 kr +. Jag kanner mig valdigt fattig just nu! Kanske skulle borja spela pa lotto. Jag ska lata mamma, pappa och Jocke testa ryansiar-airasia-airasia resan i feb och sen sa far vi se hur det ar att flyga den strackan med ett lagprisbolag. Vi ska till KK i borjan av december och da flyger vi med Airasia, men det ar ju bara en 25 min resa. Sen sa har jag aven funderat pa om man kanske ska aka hem i december istallet for juli. Larry ar ju ledig i en manad da och det kanske ar roligare om Isak far se lite sno, for vi lar ju inte aka till Sverige tva ganger per ar med den kostanden. Typiskt att Malaysia Airways drog in sin KL-Sthlm-NY linje precis nar vi flyttade hit, tidigare kunde man flyga fran Brunei tii Sthlm med MA for under 6000 kr per person. Vilket babbel, bla bla bla...tur att man har en dator att prata med ibland.

Hur lagger man upp bilder i hogst upp och pa sidan av bloggen?

Ar det nan som vet hur man lagger upp bilder i headern? Jag kan inte hitta nan info om det pa blogg.se.
En bild pa min sotnos, synd bara att den blev lite suddig. Han sitter aldrig still!

En ny dag

Igar regnade det och askade massor, det var nata sa att huset skakade nar askan var som narmast! Jag jag inte tittat ut an, men jag gissar att nagra av mina vaxter dog igar natt. Jag kommer aldrig att lyckas odla vattenmelon:-(.

Idag sa kommer det en ny maid igen, jag hoppas att hon ar bra sa att vi slipper leta langre. Det kanns som att bara hon kan stada sa bryr jag mig inte sa mkt om matlagning och tvattning etc. Det blir alltsa en till dag hemma....

Laddar upp en bild fran poolen igar, min natvarksanslutningen ar valdigt seg, sa det ar inte alltid jag lyckas med att ladda upp bilder nar jag vill det.


Arbetslos

Idag har Isak och jag varit ivag till poolen och badat lite och sen sa akte vi och handlade. Just nu sa forsoker jag att fa Isak att sova, det gar inte sa bra....han ar inne i en period da han vagrar att somna i sin sang. En aning jobbigt. Vad gor man? Bilen brukar fungera bra, men jag orkar inte ga ut just nu, sa jag forsoker att trotta ut honom har hemma.

Avskedsansokan skickades ivag i tisdag, sa snart blir jag lyxfru, hemmafru, mamma, arbetslos, fritidsstuderande.....you name it. Jag hade ju hoppats pa att bli uppsag, men san tur hade jag inte. Fick ett samtal av min chef i juli da han berattade att var avdelning klarar sig fran nedskarningar. Yippie tankte jag, hade inte berattat att jag skulle flytta utomlands an. Friends Provident blev uppkopta i somras, sa jag vantade i alla fall tillrackligt lange for att fa min FP-aktier utbelada, tror jag. Vi far se.

Borde ta tag i mina aktuariestudier, tenta i april, men hittar ingen motivation. Suck. Vill inte kora pa den har tentan eftersom jag far sta for kostnaden sjalv den har gangen, tyvarr inget foretag som betalar at mig. Jaja, imorgon ar en ny dag och da SKA jag plugga.......kanske.


 




06.11

Idag sa vaknade Isak 06.11, alldeles for tidigt. Han brukar vakna alldeles for tidigt varje morgon. TROTT! TROTTARE, TROTTAST! Ska dra upp gardinerna och se vad det ar for vader, ingen aning vad vi ska gora idag. Jag tror att Larry maste jobba sa det blir val jag och Isak som far hitta pa nagot.

Handboll i Brunei

Har precis suttit och googlat lite, har inget battre for mig, och jag har precis hittat den har sidan.

http://brunei-handlers.blogspot.com/

Platsar man efter 5-6 ar utan att rora en handboll? Kanske skulle kunna vara med som tranare annars. Hoppas! Det skulle vara jattekul att fa vara med i ett lag igen, spelare eller tranare spelar inte nagon storre roll.

Nej, nu far det vara slut pa inlagg idag. Marks det att jag har varit hemma utan att gora speciellt mkt i tva dagar? Finns inte mkt annat att gora an att sitta framfor datorn da, i alla fall nar Isak sover.

Happy by Leona Lewis

Sitter och lyssnar pa Happy, men datorn hanger sig hela tiden, sa det blir nagra sekunder musik och sen ett hack, mighty irriterande! Leona ar en av mina favoriter, jag har lyssnat pa henne sen hon vann X-factor i England. Jag foljde X-faktor slaviskt sasongen da hon vann.

Det blev ingen pool idag utan vi stannade hemma. Jag gick och la mig ett tag till och Larry akte och kopte lite frukost. Skont! Dancing to the Black Eyed Peas.

Pa bilden ovan sa foroker Larry att lara Isak att dansa till Black Eyed Peas. LOL:-). Vi far hoppas att han har afrikanskt blod och inte svenskt blod nar det galler rytmn.

Pa eftermiddagen kom Tuktik, Neil och Charlie och halsade pa ett tag.

Jag och Tuktik brukar umgas ratt mycket pa dagarna eftersom hon inte heller jobbar och Chalrlie ar bara 5 manader aldre an Isak.



Vi forsokte att ta lite kort idag, men Isak ar mer intresserad av Mangotradet. De borjar bli ratt stora nu, men jag har ingen aning om nar de kommer att mogna. Jag vet inte ens om det ar gron eller gul mango, sa det ar inte sa latt att veta nar man ska plocka dem.

 
Sota, eller hur...hehe:-)

Jag surfade in pa Mrs W's blogg idag, Life in Brunei. Hon har skrivit ett jattebra inlagg. Det heter 'You know you're an expat when...'

httt://watsonbrunei.blogspot.com

Isak kan inte ens ga an och han har flygit i nastan 30 timmar redan! Han har anven bott i tva olika hus, sovit over hos morfor och morfar samt farmor och farfar. Sen har han aven sovit pa 6 olika hotell. Tur att vi investerade i en resesang fran Jysk! Basta babyprodukten som jag har kopt och den kostade bara 399 kronor.






Vill sova!

Varfor kan man aldrig sova nar man far det? Idag gick Larry upp med Isak sa att jag skulle kunna fa sova lite langre, men det ar klart att man inte kan sova da. Suck!

Det verkar vara ratt fint vader ute sa det kanske blir en tripp till poolen.

Varmebolja och dagens i-lands problem

Det har varit jattevarmt har i nagra dagar, det gar knappt att vara ute. Jag har stallt ut en flakt pa framsidan sa att man atmistonde kan sitta ute i skuggan ett tag.

Det fungerade inte riktigt med maiden som kom idag heller. For det forsta sa ville hon ha mer pengar och kortare arbetstid. Sen sa var det samma gamla visa med stadningen igen, sa det blir till att fortsatta att leta. Huset ar i alla fall lite renare nu, men bara lite. Vilket i-lands problem va? De flesta som som bor har har en inneboende heltidsmaid, men jag vill inte ha nagon som bor hemma hos oss. Varat maidsrum ar pa undervaniningen, i sjava huset. Manga har sitt maids rum avskilt fran huset sa da ar det val ok att ha nagon inneboende. Det ar ju det billigare och sakert lattare alternativet, men det ar inte nagot som vi overvager.

Jag har hittat nagra gamla vanner fran handbollsgymnasiet i Eskilstuna de senaste dagarna. Det fick mig att tanka pa min handbollstid. Jag hittade den har gamla artikeln

http://folket.se/sportfolket/ovrigsport/1.170664

Det fanns aven nan artikel dar det stod att jag inte hade nan bra dag, men sant vill man ju inte komma ihag:-).









Ar han min?

Kolla in bilden pa Isak, han ser ju ut some ett monster:-)


Spanningen stiger....

Spanningen stiger. Kommer det att dyka upp en maid eller inte. Jag har ju inte haft nan tur pa den fronten pa det sistonde, sa jag hoppas inte pa alltfor mkt. Nu har vi inte stadat huset riktigt ordentligt pa en vecka och det syns! Hoppas, hoppas, hoppas. Hoppas att hon ar bra ocksa om hon nu dyker upp.

Sa har ser det ut hemma hos oss!



Har ar lite bilder pa varat mangotrad, vattenmeloner (eller, jag forsoker atminstonde gro vattenmeloner, framsidan och Larrys bil. Det ar ar dyrt med bil har i Brunei till skillnad fran bensinen som inte kostar nagonting i stort sett. Da kanske ni forstar vad det ar for kvalitet pa Larrys bil nar jag sager att den kostade 1800 dollar (tror att det ar ca 9000 kr). Nu fungerar i alla fall tutan och sakerhetsbalte, det fixade det efter att vi hade kopt bilen.


Bloggar pa svenska

Nu har jag bestamt mig att borja blogga lite pa svenska, den andra bloggen skriver jag ju pa engelska. Det kan ju vara bra att halla igang svenskan, dock sa maste jag skriva utan de tre sista bokstaverna i alfabetet eftersom vi har ett tangetbord fran UK. Jag skriver knappt nagot pa svenska, sa jag kanner att det blir lite svengelska ibland, men men. Det ar val ingen som tror pa mig om jag sager att jag fick MVG i slutbetug fran gymnasiet en gang for lange, lange sedan:-).

Jag tanker fortsatta att skriva om vad vi har for oss har i Brunei. Jag har dopt bloggen till lyxhustru for att provocera lite:-). Vi lever inte ett lyxliv med massor av fina bilar och dyra resor etc, men det ar definitivt lyx att kunna vara hemma med Isak och njuta av varmen och sant som man kanske inte har rad med hemma i Sverige eller UK. Vi har en maid (eller, har precis sparkat henne och letar for fullt efter en ny), vi kan bada varje dag, det ar billigt att resa runt i Asien och bensin kostar i stort sett ingenting! I Sverige verkar det nastan lite fult att ha en maid eller vara hemmafru, men jag kan latt erkanna att det ar helt underbart att ha nagon som stadar. Vem tycker egentligen om att stada? Inte jag i alla fall!

Idag har jag och Isak varit till poolen. Torsdagar ar en av vara pooldagar, vi brukar i stort sett vara ensamma dar da. Jag hade glomt bort att alla skolor ar stangda (tack sultanen, maste vara haftigt att ha total kontroll over ett helt land) och massor med elever var dar. Det var manga som dessutom kande igen mig som Mr Bello's wife. Jag tog ett kort pa Isak nar vi var pa vag hem. Jag forstar fortfarande inte hur man kan ha med sig sa manga vaskor bara for att aka till poolen i nagon timme. Nan som kan forklara varfor det alltid blir sa?

Kortet ar forovrigt taget framfor min racer bil:-). Det ar automatvaxel pa den, men den ar riktigt seg ibland. 

Det ar 80 pa manga vagar har, men det gar inte att kora 80 med racern, man maste antingen kora 70 eller 90. Det snabbaste jag har lyckats komma upp i ar 110, tror nog inte att det gar att fa den att ga snabbare.

Nu vaknade precis Isak. Ska forsoka uppdatera varje dag som med den andra bloggen, men den engelska tar jag nog och flyttar till blogspot istallet.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0