Djungeltripp och Miri, Malaysia

Jag har inte hunnit skriva pa ett par dagar. I onsdags sa var vi ivag till djungeln och stannade dar tva natter. Vi var ivag till Temburong National Park, akte ring i floden samt gick pa en djungelvandring. En mkt lyckad mini-semester! Igar sa akte vi till Miri, Malaysia och stannade dar over natten.

Det blir inte sa mkt uppdateringar nu nar familjen ar har, men skriver nar jag har tid.


Djungeltripp

Jag hinner inte skriva sa mkt nu nar familjen ar har. Igar var vi till stranden och idag ska vi ivag till djungeln. Vi ska campa i tva natter! Far se hur det gar:-).

Ny vecka

Idag har Larry varit till jobbit, gick ratt bra tror jag. Forsta gangen pa fyra veckor. Jag fick skjutsa och hamta, men han kommer nog att kunna aka med nan kollega till och fran jobbet.

Jag var ivag med Isak till lakaren for lite sprutor och slappte av besokarna vid en djungeltrekk. De var installda pa att jogga runt, men isag nog ratt snabbt att det ar ratt jobbigt! Jag har ingen aning om hur manga trappsteg det ar upp till forsta utkicksplatsen, men det ar manga!

Efterat sa akte vi till the Empire, Bruneis lyxhotell.

Nu sova.

Hemma, besok och fodelsedag

Har inte hunnit skriva de senaste dagarna, det har varit valdigt mkt att gora. Vi kom hem fran Singapore i fredags, i igar sa kom foraldrarna, Jocke och Paulina och idag sa var det Isaks fodelsedag. Jag vet inte riktigt vad de trodde om Brunei, men ogar sa tog jag med dem till ett shoppingcenter och pappas komentar var 'De har parkeringshus har'.......ooohhhhhh, ja:-). Idag sa startade vi dagen med paket i sangen. Isak sag valdigt forvanad ut. Tog med besokarna till poolen. Papekade hur viktigt det var att smorja in sig, men trots 50+ solskyddsfaktor och moln sa lyckades de branna sig lite:-). Kvallen avslutades med en jorngubbstarta vilket var valdigt uppskattat av Isak. Time to snooze....

Hejda

Hejda buffert, hejda sparpengar, hejda kreditkortspengar....hoppas att vi ses igen. Skitforsakring.....det ar latt att vara efterklok, men om jag hade vetat vad skolan hade for forsakring sa hade jag tagit ut en egen BUPA forsakring at familjen. Vi far nog vara glada om vi far tillbaka halften av pengarna om en ca 6 manader. Kan ju saga att slutrakningen ar ett sexsiffrigt ++ belopp i svenska kronor. De bra nyheterna ar iaf att Larry kommer att skrivas ut imorgon!

Btw sa ar familjen Brolin minus Lars plus Paulina just nu i en bil pa vag till flygplatsen! Pa lordag sa anlander de till Brunei!

Onsdag

Larry ar ivag och CT scannas igen samt tar lite mer tester, Isak sover och jag sitter och surfar pa hotellrummet. Tror inte att jag ska boka det har hotellet igen, valdigt tranga rum och badrum. Men, men det ar iaf minre an 500 meter till sjukhuset sa den har gangen passar det bra. Dessutom ar det ju bara jag och Isak som sover har.

Isak ar helt knottrig i ansiktet. Jag misstanker att han kanske har atit for mkt agg. Det lite smasvart att ge honom mat har. Igar sa fragade jag efter lite veggie rice som inte var sa starkt. Jag testade det forst och det bara brande i munnen. Nog for att Isak inte har nagra problem att ata lite stark mat, men det dar fungerade inte. Till slut sa blev det aterigen en bakad potatis med aggrora sa det ar kanske inte sa konstigt att han ar helt prickig. Var till affaren och kopte nagra barnmatsburkar, vilket han inte har atit pa ett par manader, men natt maste han ju ata. Frukosten fungerar ju ok eftersom det ar buffe, men det ar svarare med lunch och middag. Barnmatsmenyerna har ofta pommes som tillbehor (tom pa IKEA) och jag vill inte garna ge honom det. Har faktiskt testat att ge honom en och han spottade ut:-).

Lite smamulet har i Singapore idag. Han tankt att ga och bada, men Isak var sa trott sa han somnade istallet.

Spillde precis dricka pa t-shirten....typiskt.


Idag

Om allt gar bra med tester och scan imorgon sa kommer Larry antagligen att bli utskriven senast fredag morgon. Borde hinna med flyget da:-). Han maste komma pa aterbesok om en manad och om sex manader. Trakigt....mera shopping:-)!

Idag har vi shoppat Clarks skor till Isak och flipflops till mig. Gick till ett stalle som Mrs W recommenderade och tofflorna ar jatteskona! Funderar pa att kopa ett till par. Vi fick kopa tofflor till Isak ocksa for hans fotter ar for tjocka for vanliga skor. De lag utanfor deras skala!

Nu ligger Isak och sover i sangen, han vagrar namligen att sova i resesangen mer an nan timme.

Bara tva dagar kvar tills mamma, pappa, Jocke och Paulina lamnar Sverige.

Shopping

Forutom att ha varit och halsat pa Larry ett par ganger sa har jag varit och shoppat lite. Tyvarr sa ar inte alla affarer oppna pga Chinese New Year, men det kanske ar lika bra eftersom jag snart kommer att bli valdigt fattig:-). Jag har kopt 4 par linnes, en t-shirt, ett par jeans, ett par comfy byxor och tva blusar. Jag har insett att det basta med Singapore ar alla hemma-affarer samt att man kan hitta ratt storlek. Kladerna kopte passar! De ar inte for tranga eller korta. Det enda jag inte har hittat idag ar ett par flipflops, mina som jag har med mig har gatt sonder. Kanske far ta och kopa det i Brunei istallet, the land of the flipflop...

Nu ska jag ta och bada Isak och forhoppningsvis sa somnar han runt sju. Har dock inga storre forhoppningar eftersom han har varit vaken ratt lange nar vi har varit har. Just nu sa gar han runt och oppnar alla lador, haller ut kassar, leker med IKEA-leksaker som han skulle ha fatt i fodelsedagspresent.....

Chinese New Year

Det ar Chinese New Year idag vilket betyder att typ allt ar stangt har i Singapore. Vi var pa sjukhuset imorse och lakaren berattade att de fatt svar pa vilken infektion det ar. Han sa att han skulle beratta mer senare, men att Larry ar tvungen att fortsatta med antibiotika i 3-8 veckor! Jag googlade lite pa och jag tror att det ar en form av lunginflammation. Det verkar vara en ratt vanlig bakterie, men for 10% sa utvecklas den till lunginflammation. Det ar vanligt att den smittar inom familjen sa eftersom jag har haft feber och hostar sa ar det sakert det jag haft ocksa. For de flesta as racker det med vila och alvedon, men for en del sa utvecklas som sagt lunginflammation. Det verkar vara en bakterie som ar svar att hitta, den syns tydligen inte nar de tar blodprov for infektioner. Dessutom sa fungerar bara vissa typer av antibiotika. Lakaren berattar val lite mer sen, men ar glad att vi akte hit annars sa hade nog Larry gatt runt med lunginflammation utan att fa ratt medicin och utan att vara utbildad doktor sa forstar jag att det ar ratt allvarligt. Det har var ju bara lite googleinformation, sa kanske rattar infon lite senare eller imorgon. Lakaren sa att han skulle till sina foraldrar pa kvallen och dira Chinese New Year sa kanske inte ser honom forran imorgon.

Fick ocksa lite info av neurologen. Tydligen sa ar det bara 4% risk att Isak utvecklar epilepsi, sa forhoppningsvis sa klarar han sig. Larrys epilepsi ar med storsta sannorlikhet igangsatt av somnloshet, sa han har inte bestamt sig om han ska ta medicinen eller inte. Eftersom det inte har hant de forsta 30 aren sa kanske det inte hander igen om han ser till att andra livsstil. Jag tror att han har jobbat alldeles for mkt och sovit alldeles for lite de senaste aret. Aven om han tar medicinen sa blir det ingen bilkorning pa minst 3 manader och om vi bor i UK eller Sverige sa tror jag att det ar totalstopp. Om han inte tar medicinen sa blir det nog totalstopp aven om vi bor kvar i Brunei. Han far en forvarning nar han far sina anfall, men om han kor bil sa kanske han inte hinner stanna. Kanske far salja hans bil for att betala sjukhusrakningen:-). Jag undrar om man kan ta en springnota eller om de letar upp oss:-). Forhoppninsvis sa kommer han inte fa nagra fler anfall overhuvudtaget om han ser till att sova tillrackligt mycket och stressa mindre.

Maste bara skriva att ME LIKE SINGAPORE A LOT!!!! Igar var jag och Isak ner till shoppinggatan, Orchard Road tror jag att den heter. Dar finns precis allt affarer man kan tanka sig. Designers, Zara, Mango, Starbucks, Marks and Spencers och Boarders (varldens basta bokhandel!) plus massa andra affarer. Ligger for tillfallet inte langt bakom NYC enligt mig! Dessutom sa ar ju vadret bra.

Lite svar

Nu har vi fatt reda pa vad som ar fel med Larry. Det kanns skont att veta vad allt beror pa aven om det kanske inte ar det vi ville hora. Kan dock leva med det, maste bara gora lite forandringar i livsstilen.

Idag har jag och Isak badat. Han var overlycklig och somnade direkt efterat. Vi har pool pa hotellet, sa forhoppningsvis sa kan vi bada igen. Maste dock saga att Singapore ar lite kallare an Brunei, det ar inte samma fuktiga varme. Dessutom var vattnet kallt! Jag var valdigt optimistisk och packade aven ner ett par badshorts till Larry:-). Tyvarr sa var jag sa stressad nar jag packade och tankte pa allt som Isak och Larry maste ha med sig, sa jag glomde bort en hel del till mig sjalv. Jag har bokat om biljetterna till pa fredag, sa jag kanske maste ga och shoppa lite klader at mig sjalv....

Salta sillar

Sitter och surfar lite och ater salta sillar. Vi var ivag till sjukhuset en svang imorse och ska dit igen strax fore ett, da Larry ska fa en slag ner i halsen sa att de kan se om det ar nagot ivag i luftroren. Det ar ju en ratt valig procedur, men blir anda laskigt nar man maste skriva under papper pa att det ar ok att ge blod om nagot gar snett etc.

Isak ligger och sover nu, antagligen bara en kortis. Han har sovit daligt pa dagarna den senaste veckan, men natterna ar ratt ok. Vaknar bara nagra gager. Det kanske ar alla forandraring som har rubbat rutinerna. Jag tror att han vet att nagot ar fel, for varje gang vi ska lamna Larry sa borjar han gallskrika. Stackarn, vet nog inte riktigt vad det ar som ar fel och varfor hans pappa inte kan komma hem med oss. Han har iaf borjat saga bye bye och vinka sa att det inte bara ar jag och Larry som forstar vad han sager:-). Vinkar till pappa, sjukskoterskor och alla andra nar vi lamnar sjukhuset.

Imorgon sa ar det bara en vecka tills vi far besok. Vi far hoppas att vi ar hemma da! Lakaren sa forst att de trodde att Larry kunde bli utskriven idag eller senast imorgon, men nu pa morgonen sa sa lakaren att de ska gora nagot mer test imorgon sa jag vet inte om det betyder att det blir en lite langre viselse. Forhoppningsvis sa kan de hitta nagot som ar latt att bota idag.


ToysRUs

Pa eftermiddagen idag sa har vi varit till ToysRUs. Hittade lite Huggies Swim Nappies som jag har letar efter hur lange som helst. Hittade tyvarr inga ateranvandbara badblojor, men jag hoppas vara besokare tar med sig sana fran Sverige:-).

Efter varan lilla shoppingtur sa gick vi och halsade pa Larry igen. Gar tyvarr inte att stanna sa lange eftersom Isak ar valdigt aktiv, drar i sladdar, slar i dorrar och idag sa lyckades han sanka Larrys sang:-). Fortfarande inget svar vad som ar fel, forutom att de tittar lite narmare pa en del saker. Det vara sa att det ar nagot som blockerar syreupptagningen pa nagot satt, men lakaren var inte saker utan ska be en specialist titta pa Larrys scan. Vi gick ju till en neuorologist (kanske hitter sa pa svenska ocksa) pa grund av episoderna, men de undersoker i stort sett allt eftersom de kan bero pa manga saker. De var aven nagot annat som de behovde kolla narmare pa eftersom de ar nagra varden som ar for hoga trots att han inte tar nagon medicin langre. Det kanns bra att de gor en ordentlig undersokning utan att bara skriva ut mer och mer medicin.

On a bad note sa tror jag inte att varan forsakring kommer att tacka allt. For det forsta sa maste vi lagga ut pengar for att sen skicka in claims via skolan och sen sa ar det ratt laga utbetalningar. Tex, en consultation fee raknas som 150 dollar per dag. Vi betalade 260 for specialisten igar och det var bara forsta besoket! Inget jag har sagt till Larry eftersom han har tillrackligt mkt att oroa sig for. Maste gora reklam for BUPA International, basta forsakringen som man kan ha och da har jag ju jobbat dar. Skulle nog inte skriva samma sak om det andra forsakringsbolaget jag jobbat pa:-). AIA ar varat forsakringsbolag och det ar skolan som forsakrar alla anstallda plus familj. Forhoppningsvis sa skrivs han ut pa fre eller lor och da sa blir det ju inte sa jattedyrt att betala llite sjalv. De har redan tagit en deposit pa drygt 2500 dollar sa vi behover nog bara lagga till en del for consultants fees och CT scan och andra tester.

Vi var tydligen pa 'fel' IKEA:-). Det ska finnas ett battre langre bort. IKEA som vi akte till ligger bara ca tio min fran hotellet. Fick en kommentar om att jag hade skrivit att Singapore ar dyrt. Nar man tanker efter sa kanske det inte ar sa farligt, ar bara bortskamd med Brunei samt Malaysia dar allt ar jattebilligt. Om man jamfor med Sverige, sa ar det nog lite billigare, iaf mat.

Nu ska jag och Isak ga och ata och sen sa kanske vi gar och halsar pa Larry igen.


Singapore day 2

Eftersom Larry inte sov nagonting i natt sa var vi bara till sjukhuset en snabbis imorse. Darefter akte jag och Isak till IKEA. Lite besviken pa den svenska maten, inte lika mkt som i UK, men fick iaf med mig lite smatt och gott hem. Vi at aven lunch dar, lax med potatis, broccoli och sas. Isak tyckte inte om maten som jag kopte at honom sa har fick ocksa ata lax:-).

Fick sova ovanligt lange imorse. Forst sa vaknade Isak vid fem, men somnade om tills klockan sju. Sen sa halvsov han till klockan atta! Det hander aldrig. Skont. Ar dock fortfarande valdigt trott, sa jag ska nog ga och vila lite nu.

Gillar Singapore so far, synd att det ar sa dyrt bara. Har precis sett en Starbucks nan minut fran hotellet, pa vagen till sjukhuset, sa dar ska jag nog stanna lite senare idag. Jag bokade det hotellet som ligger narmast sjukhuset, Traders Hotel. Det gar att ga till sjukhuset pa mindre an 10 min och det ligger aven nara Orchard Rd, vilket jag tror ar en shopping gata. Kanske gar och kollar lite i eftermiddag innan vi gar till Larry igen. Han lar ju sova i stort sett hela dagen.

Room Service

Har precis atit Fish and Chips pa hotellrummet, mums! Det ar bara jag och Isak har (han sover), Larry blev inlagd pa Gleneagles sjukhus har i Singapore. Vi hade fixat sa att vi skulle traffa en specialist idag och en imorgon, men han idag verkade valdigt bra sa vi bestamde oss for att lite pa hans omdome. Han verkar valdigt kunnig och hade en del teorier om vad som kunde ligga bakom allt. Larry maste ligga inlagd till pa lordag for fler tester. Han har redan gjort massa scans och inatt sa far han inte sova, han maste halla sig vaken hela natten! Han ska gora ett nytt EEG test imorgon. Han ar fortfarande ratt sa dalig, men jag hoppas att han mar battre pa lordag, blir utskriven och sa kan vi fira Chinese New Year har. Vi har returbiljett bokat pa mandag, men de ar ombokningsbara i fall att vi maste stanna langre. Maste saga att jag ar ratt imponerad av RBA's service. Jag fragade om inte vi kunde fa ett extra sate till Isak och visst fick vi det. Nu var inte flighten fullbokad, men hade det varit Ryanair sa hade de val satt oss pa en fullbokad rad eller bett oss betala fullt pris for honom. Eftersom han satt sjal storre delen av flighten sa gick det lattare att flyga med honom den har gangen. Han satt och lekte, laste och at massor. Han satt bara i mitt kna pa vagen upp och ner.

Ar helt slut nu. Har sovit alldeles for lite de senaste veckorna och just nu sa kanns det som om marken gungar under mig. Kanske dags att sova:-).


Singapore

Vi aker till Singapore imorgon kl 7.40. Har farit runt och hamtar raporter, resultat, bokat biljetter mm idag. Har preci packat klart ocksa. Jag har inte uppdaterat har sa mkt pa den senaste tiden, men det beror mest pa att jag inte har tid. Forhoppningsvis sa kan lakarna i Singapore ge oss lite mer klarhet i vad det ar som ar fel. Ar helt snurrig, kommer faktiskt inte ihag om jag skrev om varat lakarbesok igar. Om jag gjorde det, sa upprepar jag val mig igen da. Lakaren har pa det privata sjukhuset (ej Brunaiare) vill ge Larry mer och mer medicin utan flera test. Nar han gjorde EEG sa fick han ett normal resultat, men lakaren ville anda fortsatta med mer medicin. Larry slutade iaf att ta medicinen forra veckan. Dessutom ville lakaren skriva ut mer antibiotika (han har redan atit dubbel kur i 10 dagar), Tamiflu, hostmedicin samt lite annat smatt och gatt. Vi ska till ett sjukhus imorgon och sen sa har vi aven en app pa torsdag. Vi far se vilket sjukhus vi bestammer oss for.

Maste upp om ca 5.5 timmar sa det ar nog bast att ga och lagga sig nu.

Godnatt.

Frukost

Idag har jag varit och atit frukost med en kompis. Det var skont att komma ut lite. Imorgon sa ska vi tillbaka till sjukhuset, men jag vet inte riktigt vad de kommer att saga. Larry verkar bli lite samre igen och antibiotika verkar inte hjalpa. Jag tror att jag ska be dem gora alla mojliga tester samt testa for svininfluensan. Jag kollade namligen vad det ar for symptom och alla stammer in pa Larry. Dessutom sa har han fatt tre av de mer allvarliga symptomen, sa det ar min googlediagnos idag. Jag tycker att om det ar lunginflammation sa borde ju antibiotikan ha hjalpt.

Fick reda pa att en av mina kompisar ar med barn idag, det verkar vara babyboom har i Brunei.

Godnatt

Hemma idag igen. Dags att sova nu.

Godnatt.


Torsdag

Idag har vi varit ivag till det statliga sjukhuset har i Brunei, Larry hade en remiss dit eftersom det privata sjukhuset inte har den maskinen. Lakarna och personal verkade kunniga, men sjalva sjukhuset hoppas jag att vi inte behover atervanda till. Hans test gjordes i ett 'diskrum'. Personen som utforde testet bad honom att slappna av sa mycket som mojligt, men anda sa kom det hogljudda lakare och sjukskoterskor och diskade sina kaffekoppar!!! Latt att slappna av da:-).

Resultatet var bra sa det ar skont. Tyvarr sa vet vi ju fortfarande inte vad det ar for fel. Dagens gissning ar lunginflammation som antagligen utvecklades runt den tiden da han lag pa sjukhus forsta gangen. Han har i alla fall fatt antibiotika och slutat ta medicinen som skrevs ut pa sjukhuset, sa nu far vi se om provresultaten visar pa lunginflammation eller inte. Det ra inte sa att jag gar och hoppas pa att han har lunginflammation eftersom det ar ganska allvarligt, men det skulle ju vara skont att fa ett slut pa det har. Lakaren sa att lungan lat lite battre idag, sa det ar ju i alla fall positivt.....om det ar det som ar felet. Det forklarar ju dock inte anfallen......och jag ar inte saker pa att det ar lunginflammation som ar felet, men det aterstar att se.

Jag lamnade Isak men Tuktik och Charlie imorse och Isak och Charlie hade lekt tillsammans utan att slass eller rivas en enda gang:-)! Bada tva lag och sov nar jag hamtade honom och han sov i tva timmar till nar han kom hem, han var helt slut.

Fortfarande hemma

Larry ar fortfarande dalig, men vi ar i alla fall hemma. Vi ska till sjukhuset imorgon igen for mer undersokningar. Larry fick ny medicin igar, sa forhoppningsvis sa kommer det att hjalpa. Jag och Isak har arit ute och handlat idag, jag tror inte vi har gjort det sen forra veckan faktiskt. Det kanns ratt varmt ute, men Isak har i alla fall varit ute och lekt i sin lekhage idag. Imorgon sa ska Tuktik passa honom pa morgonen, sa da far han leka lite med Charlie som ar 5 manader aldre an honom. Han har inte traffat sa manga barn den senaste veckan, sa det blir bra.

...

Larry har blivit sjukskriven hela den har veckan, sa tva veckor totalt. Darefter sa far vi se vad som hander. Ar aningen slut nu, sa orkar inte skriva sa mycket. Lite folk fran Larrys jobb var har idag, annars sa har dagen inte varit speciellt handelserik. Hoppas pa att lamna huset imorgon.


RSS 2.0