Hemma igen

Vi var tvugna att aka till sjukhuset igen i fredags, men nu ar vi hemma. Flera test och observation. For ovrigt sa kunde jag inte komma fram till ambulansen. Jag vet inte om jag slog fel nummer eller om det var upptaget. Skriver mer sen.


Hemma

Nu ar Larry hemma igen. Skont, fast han ar fortfarande ratt dalig. Han fick valja om han ville stanna kvar en natt till eller inte, men han ville aka hem. Jag ar fortfarande inte bra, men har ju bara atit pencillin i en dag, sa det kanske inte ar sa konstigt. Tyvarr sa verkar det som om det gar i cirklar har hemma. Isak har varit jattesnorig hela dagen och nu pa kvallen sa hade han lite feber. Hoppas, hoppas, hoppas att han inte har fatt min infektion. Ar jattetrott. Ska lagga Isak, ata och sen slappa eller sova.

Godnatt.

Fortfarande pa sjukhuset

Bloggar lite fran sjukhuset. Larry ar fortfarande kvar och kommer att bli kvar i minst 1-2 natter. De vantar pa lite fler provresultat. Jag har ocksa varit till doktorn idag och jag har Upper Respiratory Tract Infection. Fick antibiotika och hostmedicin.

Blaaaaaa

Larry ar fortfarande kvar pa sjukhuset och det verkar som om  han ar tvungen att stanna dar i natt. Jag har megahog feber. Glom det dar med att jag inte har haft san har hog feber sen jag var 12-13 ar, tror faktiskt att det ar annu tidigare an det. Jag far inte hog feber, sa ar det bara! Den vagraar ga ner och jag har gatt har hemma och tyckty synd om mig sjalv:-).

Jag tror att batteriet i bil kommer att vara slut imorgon. Alarmet har gatt igang hela tiden och det gar inte att stanga av. Till sist sa lyckades jag i alla fall stanga av ljudet, men bilens tar fortfarande och blinkar lite da och da. I Larrys bil verkar det vara glapp med batteriet, det fattas nagra skruvar tror jag sa den bilen startar inte heller. Tur att jag har snalla vanner som kommer och skjutsar om det behovs. Tuktik var forbi en svang tidigare med lite mat trots att jag sa att det inte behovdes:-)! Fish and Chips, kan ju fortfarande ata i alla fall sa sa sjuk ar jag inte:-).

Dags att ga och sova och nar jag vaknar sa hoppas jag att febern har gatt ner.

God Natt.

Larry

Igar natt sa blev Larry samre igenn. Jag sov lag och sov inne pa Isaks rum nar Larry gick upp for att ga pa toaletten. Han borjade bli yr dar inne och ma daligt, men lyckades ta sig tillbaka till sovrummet. Darefter sa kommer han inte ihag vad som hande, men han vaknade pa golvet i sovrummet, sa han maste ha svimmat av. Vi akte till lakaren igen eftersom antibiotikan inte verkar fungera. De har tagt nagra tester, men han ar tvungen att stanna kvar dar for observation. Han har redan fatt svar pa rontgen och det ar i alla fall inte lunginflammation. For att gora det hela annu battre sa har jag fatt feber ocksa (jag sov typ inte haft riktig feber sen jag var 12-13 ar), men min haller sig i alla fall nere med paracetamol. Hur olycksforfoljd far man bli?!?!? Jaja, jag behover i alla fall inte ligga kvar pa sjukhus, men det ar lite smajobbigt att se efter Isak nar man inte mar sa bra. Larry ska fa svar pa blodproverna ikvall, sa vi far hoppas att de kanske slapper hem honom ikvall.

Shopping

Idag har jag och Isak varit ivag och storshoppat. Jag tycker om att handla tidigt pa morgonen da det inte ar sa mkt folk ute. Tyvarr sa oppnar de flesta affarerna efter klockan tio, men det finns i alla fall nagra affarer som oppnar fore klockan tio. Jag har ocksa kopt nagra fodelsedagspresenter till Isak eftersom han fyller ar nasta manad. Nagra bocker och ett block + kritor. Hoppas att vi inte kommer ha kritstreck overallt! Finns ocksa en risk att han ater upp kritorna, men jag tankte testa om det fungerar....

Larry mar lite battre idag, vilket ar skont eftersom jag trodde att vi skulle vara tvugna att aka till sjukhuset mitt i natten igar. Lite smatt laskigt, men nu sa ar han pa battringsvagen. Det maste vara nagot som gar runt for min granne bad mig att skjutsa henne till lakaren idag (hon har inget korkort) eftersom hennes dotter inte madde bra. Hennes man jobbar ocksa pa samma skola som Larry.

Mailade lite med en kompis som jag inte har traffat eller pratat med pa jattelange igar. Vi jobbade tillsammans pa cafet i Brighton och han var tillsammans med min kompis ett par ar, det var faktiskt jag som presenterade de for varandra.

Vaken

Klockan ar snart 4 am har och jag ar vaken!?!?! Kan verkligen inte sova. Somade sent, runt halv tolv for att vakna strax efter tva och nu kan jag inte somna igen. Efter att ha vridit och vant pa mig en miljon ganger sa bestamde jag mig for att jag lika garna kan ga upp istallet. Forhoppningsvis sa kan jag sova om ett tag, fast da ar det val dags for Isak att vakna. Jag far nog sova samtidigt som Isak pa dagen idag istallet.

Sondag

Idag har vi ater igen spenderat en del av dagen pa en lakarmottagning. Det var dock inte Isak den har gangen utan Larry. Har aldrig sett honom sa har dalig faktiskt. Han fick antibiotika, men an sa lange har den inte borjat verka. Det blir inget jobb for honom imorgon i alla fall.

Jag och Isak har varit ut en svang och shoppat lite ocksa och sen sa hann vi aven med att Skype med mormor och morfar (min mamma och pappa). Imorgon sa ska jag nog ivag till babygruppen, jag tror inte att jag klarar av en dag till hemma.....och inte Isak heller for den delen.

Nu ska jag kolla lite pa TV (dvds) och ata lite mat, om det nu finns nagon hemma.

Sjuka Familjen

Nu nar Isak borjar bli lite battre sa har Larry blivit sjuk! Blir sa less, det gar bara runt och runt hela tiden. Det var nan som sa att det ar vanligt att man blir sjuk nar man flyttar till ett nytt land, men sa har mycket maste ju vara for mycket! Suck, Suck, Suck. Jaja, jar ar i alla fall ok.

Vi var pa aterbesok hos lakaren idag. Halsflussen ser battre ut och borde vara helt borta nar antibiotikan ar slut. Nu pa eftermiddagen sa har vi varit och kopt nytt minne till datorn, det ar inte riktigt lika seg som tidigare:-). Sen sa har varan landlord varit har och hamtat lite mobler som vi inte vill ha. Vi har anvant ett av rummen till forrad, men eftersom vi far besok om minre an en manad sa var vi tvugna att gora oss av med alla otroligt fina mobler...NOT.


Isak 11 manader och 1 dag

Nu har jag antligen lyckats ladda upp lite bilder pa Isak. Av nagon anledning sa kunde jag inte ens skicka bilder med Hotmail (vilket alltid fungerar annars), men nu imorse sa gick det i alla fall att lagga upp nagra bilder pa Isak. Han borjar fa riktigt lockigt har. Nar han foddes sa hade han rakt har och nar han var runt 4-5 manader sa hade han knappt nagot har alls!


Det inte riktigt att borsta hans har, det blir bara annu rufsigare da. Jag har forsokt att borsta haret pa de bilder dar han har klader pa sig. Sen tror jag dessutom att han har grot i haret fran frukosten.

Isak ar fortfarande valdigt trott, men nu sa har han i alla fall inte haft feber sen igar morse. Vi ska tillbaka till lakaren imorgon, sa da hoppas jag att halsinfektionen har forsvunnit ocksa.

Sitter och kollar pa lite flygbiljetter. Funderar pa nar vi ska ta oss till Sverige och UK. Jag skulle vilja aka over midsommar, men biljetten kostar ca 13000 kr! Om jag reser med Isak sa vill jag inte sitta och hanga pa nan flygplats i 10 timmar, men aven om vi skulle ha gjort det sa blir det inte mycket billigare i alla fall. Jag tror att priset flygbiljetter till Sverige maste ha gatt upp! Kanske bara blir over jul, vi far se.

Larry har jobbat massor den har veckan i ett forsok att vara helt ledig den har helgen, sa nu far vi hoppas att han inte har fatt nagot mer att gora.

...

Isak ar fortfarande sjuk och idag verkar det vara varre an tidigare trots antibiotika, eller sa ar det bara jag som ar extra trott efter ett par valdigt langa dagar med honom. Han har latit sen han vaknade imorse. Gnall, skrik, grin, men nu ligger han i alla fall och sover. Han lyckades ramla ner for soffan ocksa. Jag sag att han var pa vag att klattra upp sa jag jagade efter honom. Da trodde han att det bara var en lek, blev alldeles for ivrig och ramlade rakt ner och slog i huvud och rygg. Det hjalpte inte hans humor direkt. Sen har han aven en blatira fran igar nar han trodde att han kunde ga och ramlade och slog i ett bord. Vi ska pa aterbesok pa lordag och da hoppas jag att han ar frisk igen.

Har sett en film, Lovely Bones, medans han har sovit. Det var ratt ok, men boken ar definitivt battre.

Halsfluss

Isak var ratt dalig i natt sa vi akte till doktorn igen imorse. Jag trodde inte att det var sa farligt eftersom febern inte har varit over 39, men tydligen sa har han halsfluss igen. Stackars liten. Innan han vart inalgd pa sjukhus forra manaden sa hade han inte varit sjuk alls, men nu sa verkar det som om han har varit lite otursforfoljd. Han har i alla fall fatt antibiotika igen eftersom det ar en infektion och inget virus som han har. Jag hoppas att det har ar sista antibiotikakuren som han behover ata pa valdigt lange.

Det blir alltsa en till dag hemma. Jag var ivag och kopte nagra filmer igar, sa jag kan slappa lite framfor tvn medans Isak sover. Vi skulle egentligen till Mrs W pa fodelsedagsfika, men det blir inte av nu.

Igar sa skulle vi kickstarta Larrys bil (har kopt kablar). Det var inge problem forsta gangen, den gick igang. Nar han skulle satta pa lyset sa dog tyvarr batteriet igen och sen sa var den stendod. Vi fick knuffa upp den under tak (det regnar in sa den kan inte sta ute pa uppfarten). Gissar pa att det blir till att kopa ett nytt batteri eller sa ar det nagot annat fel pa bilen. Larry fick i alla fall skjuts med en kollega till jobbet imorse och sen sa far val vi kanske aka och hamta honom ieftermiddag/kvall. Han har massor att gora pa jobbet just nu sa han har i stort sett spenderat 12 timmar per dag pa skolan plus att han har rattat prov/skrivit rapporter etc nar han har kommit hem. Jag trodde att det skulle var latt att vara larare. Bara lov hela tiden:-).

Sjuk

Isaks feber vill inte ge med sig och Calpolen verkar inte hjalpa speciellt mycket. Han ar valdigt mammig ocksa, precis som sist nar han hade hog feber. Han skriker just nu nar Larry forsoker lagga honom! I vanliga fall sa brukar det vara lattare for Larry att lagga honom an for mig. Tycker synd om honom eftersom han inte verkar ma bra och ar jattevarm. Om det inte ger med sig sa blir det nog en till tur till farbror doktorn eftersom han har haft feber av och till sen i lordags, dock inte lika hog som idag.


Feber igen

Isaks feber har kommit tillbaka och ar hogre an den var tidigare. Larry tyckte att han kandes varm igar kvall nar vi skulle lagga honom. Tog fram febertermometern och visst var det feber, inte sa hog, strax under 38. Jag gav honom lite Calpol (typ alvedon tror jag), men imorse sa var den annu hogre. Mer Calpol och nu sa sover han igen. Febern har inte riktigt gatt ner vilket den brukar gora med Calpol, men jag hoppas att han kan sova bort febern. Han ar valdigt forkyld ocksa, men han ater i alla fall lite sa jag tror inte att det ar en till halsinfektion. Jag avvaktar och ser, men Larry fick i alla fall skjuts med en kollega till jobbet sa att jag har bilen hemma ifall att febern blir jattehog och vi maste aka ivag till lakaren igen. Hoppas inte det, har varit dar alldeles for manga ganger! Funderar pa om han kanske kom i kontakt med nagot virus eller liknande nar vi var ivag till barnkliniken for vaccination i fredags.

Det blir val en till dag hemma, ar sa less pa att vara hemma och inte gora nagot! Vill ut och bada/fika/traffa folk!


Hemma hela dagen

Idag har vi varit hemma precis hela dagen. Det var namligen sa att Larrys bil inte startade imorse, sa han var tvugen att ta min. Han ar fortfarande inte hemma, sa vi har inte ens akt till affaren idag. Inte uppskattat av Isak som ar aningen grinig! Imorgon ar det babysim igen, kul. Vi far se vem som lar sig simma forst, Isak eller Larry:-)

Sjuk

Det blev inget fika idag, stannade hemma eftersom jag inte mar sa bra. Isak ar ju ocksa fortfarande sjuk sa det blir nog en till stanna-hemma-dag imorgon, jag kan inte ta med honom till babygruppen da. Det enda positiva med att han ar sjuk ar att han sover ratt mkt! Tyvarr sa har jag slut pa filmer och tv-serier att titta pa sa jag far sitta och surfa pa natet istallet. Kanske skulle ta och lasa en bok for ovanligheten skull, det hander ju inte sa ofta nu for tiden. Har gatt fran ca 3 bocker i veckan (fore Isak) till max 2-3 bocker i manaden.

Sitter och kollar lite hotell, vet inte riktigt vart vi ska bo i Kuching i sommar. Hotell eller lagenhet....decisions decisions...

Mer regn

Efter ett litet uppehall igar sa har det ater igen borjat osregna. Jag undrar hur lange det ska halla pa.

Isak ar fortfarande lite smasjuk och jag mar daligt, jag tror att jag har akt pa gastric flu, typ maginfluensa. Det gar runt pa Larrys skola och hande det i borjan av veckan. Dessutom sa har jag traffat flera larare darifran och sa var jag dar i onsdags. Suck, har inte tid att vara sjuk! Jag hoppas att det gar over valdigt fort. Vi far se om jag lyckas ta mig till fikat med alla svenskar som bor har i Brunei i eftermiddag.


Nybakta scones

Det borjade regna igen imorse sa vi akte aldrig och badade. Istallet sa akte jag och Isak och handlade gradde och Waitrose Hallonsylt och sen sa bakade jag scones i min miniugn nar vi kom hem. MUMS. Jag far nog trana lite extra ikvall:-).

Jag vagrar att anvanda gasugnen sa det far bli en liten miniugn istallet. Jag ar fortfarande i chock over nar jag och Pettson var pa sprakresa pa Malta 1997 och skulle tanda gasugnen dar vi bodde. Det sa *BOM* och sa flog det lite saker ocksa. Aldrig mer gasugn! Vi akte till McDonalds istallet. Nu sa har i efterhand sa har jag funderat pa vad som skulle ha hant med vardfamiljen om vi hade berattat att de bad oss tanda ugnen sjalva. Hmm, antagligen sa fick de betalt for att laga mat at oss. Jaja.....

Isak ar lite smasjuk igen, lite feber och snorig. Glomde EXTREMT GRINIG! Larry hade feber i borjan av veckan sa det verkar vara nagot som gar runt bland alla just nu eller sa ar det kanske febern ar en reaktion pa vaccinet igar. Jaja, vad vet jag.....hoppas att den inte blir allt for hog for har inte lust att aka till doktorn igen. Vi har varit pa JPMC alldeles for manga ganer pa den senaste tiden. Kliniken nara oss har tyvarr inte oppet pa sondagar.

Imorgon ska jag ivag och pa 'svenskfika'.


...

Det verkar som om det antligen har slutat att regna, eller det ar upphall just nu i alla fall. Man kanske ska ta en liten tur till poolen, fast vattnet ar nog ratt kallt efter allt regn. Larry var pa en simlektion igar, i regnet!

Igar sa var vi till lakaren for en check up och Hep B spruta. Isak ar tjock, lang och har stort huvud:-)! Eftersom allt ligger pa en hog kurva sa ar det ok.

Jag tror att Isak haller att pa sin fjarde tand, han har i alla fall i stort sett inte sovit sen klockan 2 imorse. Dessforrinnan sa vaknade han aven 4 ganger. Trott.

Osregn

Nu har det regnat mer eller mindre konstant sen i tisdags kvall. Det ar oversvammning pa Larrys skola och de gar knappt att kora bil. Jag trodde att den varsta manaden skulle var november?

Imorse kom Ellen och hennes pojke hit. Darefter sa trotsade vi regnet och akte och shoppade lite. Bad idea! Det borjade osa ner igen pa vagen hem sa det gick val i ca 30-40km/h. Dessutom hade jag stangt grinden sa jag fick ga ut och oppna utan paraply eftersom det lag i bakluckan. Genomblot pa tre sekunder!

Isakdag

Idag har hela dagen agnats at Isakaktiviteter. Imorse sa var vi ivag pa babygruppen (jag hade fatt fel info och den borjade i mandags!) och pa eftermiddagen sa akte vi till Larrys jobb som anordnar en annan babygrupp pa onsdagar. Daremellan sa har vi aven ovat pa att ga med gavagnen. Han gar lutad framat i jattefart for att inte ramla och jag har gatt efter sa att han inte ska ramla baklanges. Puh:-). Han var helt slut nar jag la honom, vilket ar skont eftersom det ar andra kvallen i rad som Larry maste spendera pa skolan. Jaja, hann i alla fall traffa honom en stund pa eftermiddagen nar vi var dar.

Imorgon sa kommer det en mamma som ar gift med en av de nya lararna pa skolan. De kommer ifran Holland och har varit har i mindre an en manad. De har tva pojkar, en som ar ca 10 manader aldre an Isak. Nu sa ska jag ga och titta lite pa TV och dricka te. Earl Gray te maste vara det basta tet (stavas det sa?) som finns!

Babysim

Idag har vi varit pa babysim. Jag tror att Isak tyckte det var kul, fast det var lite for manga barn dar idag tycker jag. Jag tror att de ska dela pa gruppen sa att de yngre bebisarna far ga pa torsdagar istallet sa att det kommer inte att vara sa manga nasta gang.

Jag har inte gjort sa mycket mer an det idag, langtar sa efter babygruppen, men nasta vecka sa ar det antligen dags. Det ar ratt svart att underhalla en 10-manaders en hel dag hemma. Jag har just nu en valdigt grinig pojke harhemma och vi vantar pa att Larry ska komma hem fran jobbet.

Jag lagger ner det dar med att forsoka ladda upp kort fran helgen, det gar helt enkelt inte. Vet inte om det ar uppkopplingen eller datorn det ar fel pa.


Fika

Idag har jag haft morning tea har hemma med grannen och nagra andra mammor. Isak var helt slut efterat och sov i 2.5 timmar! Det hander aldrig i vanliga fall. Jag kunde sitta och titta pa tv och bara slappa. Sa skont! Han har faktiskt varit helt ok hela dagen, det ar san skillnad mot nar han inte sover. Hoppas bara att han kan sova ikvall. Han badar just nu och sen sa ska Larry lagga honom, hoppas att det gar bra. Han har blivit sa mammig pa sistonde, men det verkar i alla fall som han har kul i badet sa hoppas att det fortsatter sa.

Imorgon borjar babysimmet igen och nasta vecka borjar babygruppen. Det ska bli sa skont att komma tillbaka till en rutin igen. Nu ska jag ga och kolla pa lite Billie Piper.

Zzzzzzzzzzzzz

Har forsokt att lagga upp lite bilder fran helgen, men internet ar sa segt att det hanger sig varenda gang. Har inte gjort speciellt mycket idag, varit hemma i stort sett hela dagen.

Imorgon sa ska jag ha en liten tea morning har hemma med nagra andra mammor.

That's it for today. God natt!

28

Igar var det min fodelsedag, borjar bli riktigt gammal nu :-)! Jag och Isak var forst ivag en svang till Muara Beach for att ga pa en liten promenad. Vad med skrap det var dar! Det var plastforpackningar och massa drivved overallt. Stadar dom inte dar?!?! Synd for stranden ar ratt ok och sjalva anlaggningen ar bra. Tyvarr sa var batterierna i min kamera slut sa kunde inte ta nagot kort. Skitbatterier eller kanske skitkamera. Vet inte om det ar fel pa kameran eller batterierna, men de racker inte mer an nagra minuter. Det spelar ingen roll vad det ar for batterier.Darefter sa akte jag ivag och bestallde en cross trainer. De hade en deal pa ett kopcentrum har i narheten, sa jag fick den for halva priset om jag kopte ett rabatthafte. Helt ok! Leverans pa mandag.

Jag och Larry hade bestamt att vi skulle ga ut och ata en liten fodelsedagslunch, men han hade andra planer. Han hade bokat en natt plus sen utcheckning pa The Empire, Brunei's sex-stjarniga hotell:-)! Jag har bara varit dar en gang tidigare, men da var det barnkalas. Han hade bokat ett rum med havsutsikt och tillgang till E-loungen, sa vi behovde inte trangas med alla andra vid frukost och afternoon tea utan kunde sitta hogst upp och titta ut over hela anlaggningen. Jag har atit alldeles for manga kalorier men det far man val gora nar man fyller ar:-). Jag tror nog att the Empire ar det basta hotellet jag har bott pa, synd bara att vattnet ar sa grumligt, men jag tror att det ar det overallt i Brunei. Poolen var i alla fall bra.

Kom precis ihag att det hande nagot alldeles random igar kvall. Jag stod och tog mat och plotsligt sa hor jag nagra som pratar svenska. De fragade mig pa engelska om jag visste vad det var for mat, svarade sjalvklart pa svenska och vi pratade lite. Tydligen sa var det en grupp pa tio svenskar som ar pa semester i Brunei just nu! Inte direkt nagot turistresemal for svenskar, sa det var kul. De sa att de kande till Brunei enbart pga av kungens utalande om Sultanen:-).

Isak var vaken alldeles for lange igar och vaknade vid vanlig tid imorse, sa han ar inte speciellt rolig att ha och gora med just nu! Ska forsoka ladda upp lite kort lite senare.


Torsdag

Imorse sa var jag och Isak och handlade mjolk, ANTLIGEN! Den enda mjolken de hade kvar var tva-liters lattmjolk, sa det ar ju tur att jag dricker det annars sa hade jag nog blivit ratt sa sur. Nu kan jag antligen dricka Earl Gray med mjolk igen. Ar ratt trott pa pepparmint-te. Tyvarr sa finns det inte sa mkt tesorter att valja pa har, men kanske foraldrarna kan ta med nar de kommer? Tydligen sa ar det helt ok att ta med te in i landet.

Efter var lilla shoppingtur sa akte vi till en tjej och fikade. Charlie och Tuktik var ocksa dar. Fick en mail av Mrs W nu pa eftermiddagen om en fika med den svenska ambassadoren och alla andra svenskar har i Brunei sa det ska jag nog ga pa.

Imorgon sa blir jag gammal:-).

Fika hos grannen och traning

Idag har jag varit och fikat hos grannen. Charlie och Tuktik var ocksa dar och Charlie lyckades ha ner en porslingubbe fran China. Sa glad att det inte var Isak! Michell, grannen, sa visserligen att det inte gjorde nagot, men anda.

Pa eftermiddagen sa akte jag ivag for att kopa mjolk, for nar jag akte till affaren for nagra dagar sen sa sa det att leveransen skulle komma idag. Jag akte pa eftermiddagen for att vara saker pa att jag inte var for tidig. Fick reda pa att mjolklelveransen inte kommer forrans ikvall. Typiskt! Nu maste jag ta en svang dit imorgon ocksa. Hittade riktigt knackebrod dar idag, kopte pa mig en del. Det stod till och med pa svenska!

Nu har vi precis kommit hem fran en tidig middag. Jag och Isak traffade Larry efter jobbet. Vi brukar gora det nagon gang i veckan. Jag var nyttig och at en sallad, sa so far so good:-). Jag vill ha en traningscykel i fodelsedagspresent. Larry bara skrattar at mig, for han vet att cykeln bara kommer att sta och samla damm efter nagra veckor:-). Men, men maste ju rora pa mig pa nagot satt och satt och det ar det enklaste att gora hemma. Avskyr traningsdvds, sa det tanker jag definitivt inte trana till. Tankte att jag kunde sitta pa en cykel och titta pa tv samtidigt:-). Det kanns som en evighet sen eller kanske till och med ett annat liv nar jag tranade minst en gang om dagen, ofta tva,  och spelade matcher pa helgerna. Hade eventuellt en ledig dag pa helgen. Hur orkade jag?!?

TV

For nagra dagar sen sa insag jag att man kan kopa TV-serier pa dvd jattebilligt har. Nu har jag handlat pa mig en hel hog med serier som jag brukade kolla pa i UK. Vem behover kabeltv:-)? Nu kan jag kolla nar jag vill istallet for att sitta fastklistrad framfor tvn varenda kvall. Synd bara att de inte hade Eastenders:-).

Idag har vi inte gjort mkt, gatt en svang runt varat simpang (gata), tog ca 10 min. Finns inte mkt mer att skriva. Imorgon sa ska jag fika med grannen och sen sa tankte jag aka ivag pa en babygrupp pa Larrys jobb och om inte Isak sover da. Jag tror att den andra babygruppen som jag gar till borjar nasta vecka. Nasta vecka borjar aven babysimmet igen.

Lunch med Charlie och Tuktik

Idag sa har vi traffat Tuktik och Charlie pa Sagar, en indisk resturang har i Brunei. Charlie var inte pa jattebra humor och skrek i stort satt hela tiden:-). Till middag sa har Isak fatt pannkaka. Han ville inte ha forst, men nar han fick ata sjalv med handerna sa gick det ner. Jag graddade pannkaka igar, men jag har aven lart varan maid att gora pannkaka. Hon tyckte det var gott!

Idag var Larrys forsta dag pa jobbet efter jullovet. Han kom hem helt slut:-). Imorgon sa funderar jag pa att aka till poolen igen, Isak maste verkligen aktiveras hela tiden annars sa blir han saaaaa grinig. Vad ar det for fel med att sitta och leka med leksaker:-)? Nej, om han ar hemma sa vill han garna oppna varenda skaplucka som gar att oppna, han lyckades ha sonder skrivaren genom att dra den i golvet igar och han har redan hunnit klamma fingrarna. Maste forsoka barnsakra huset lite battre.

Pannkaka

Nu har jag precis gjort lite pannkakssmet och tankte gradda pannkaka nar Isak har somnat. Vi har flyttat over spjalsangen till hans rum samt lagt in ett par madrasser dar, sa nu far vi se om han sover battre. Om han vaknar sa kan jag ga in och sova dar hade jag tankt. Han verkar sova battre i varan sang, men han ror alldeles for mycket pa sig for att jag ska kunna slappna av.

Idag har vi varit ivag till poolen en svang. Det var visst nagot fodelsedagskalas dar. Jag satt precis ner Isak i sin playpen. Larry jobbar och jag tankte ta en dusch. Isak gallskriker:-). Han ar extremt envis och skriker nar han inte far som han vill. Larry ar i samma rum och han har massor med leksaker att leka med, men det ar tydligen inte sa kul att sitta i en bur!

Viktklubb

Idag har vi inte gjort sa mycket. Akte ivag en svang till Muara Beach for att ga lite, men det verkade vara nagot kalas dar (8.30 am!) sa det fanns ingenstans att parkera. Akte tillbaka utan att ga en endaste meter. Kanner att jag maste borja rora lite mer pa mig. Det ar synd att det ar sa svart att ga ut och ga har, jag vill inte garna ut och ga pa den stora vagen. Ska hora mig for lite om det finns nagonstans har i narheten som det gar att dra barnvagnen.

Pa eftermiddagen sa akte vi till Supasave en svang och darefter har vi bara varit hemma och slappat. Larry borjar jobba pa mandag igen och veckan efter sa borjar alla Isaks aktiviteter. Det ska faktiskt bli ratt skont, jag tror att han behover aktiveras lite och traffa andra sma barn.

Jag har inget nyarslofte men jag har skrivit in mig i viktklubben.se. Tankte att jag ska forsoka ta tag i de dar sista (ratt manga) graviditetskilona! Dessutom upptackte jag att jag gatt upp lite sen jag slutade amma.....hmmmm. Aja, far se jhur det gar. Har en kansla av att jag kommer att betala utan att anvada det, men ska iaf forsoka!

Mot beachen 2025. Lite jobbigt bara att det ar beach har aret runt:-).

2009

Tankte skriva nagra rader om ett mycket handelserikt ar.

Aret borjade ratt skont, jag var hoggravid och redan mammaledig. Jag gjorde inte sa mycket forutom att shoppa babysaker, titta pa allt daligt som gick att titta pa TV (ofta mitt i natten eftersom jag inte kunde sova), baka och laga mat samt ga upp en hel del i vikt (kan ju haft nagot att gora med all mat jag lagade:-). I febuari bestamde Isak sig for att titta ut, nastan 3 veckor for tidigt och pa min brorsas fodelsedag. Jag hann tom skicka ett sms fran sjukhusparkeringen. Pa vagen till sjukhuset sa korde vi pa ett radjur fast det verkade inte ha varit nagon hard small eftersom det kunde ga av vagen sjalv. Jag hade inga planer pa att stanna och se efter! 4 timmar efter att vi kommit in till sjukhuset foddes Isak, 3298 gram och 51 cm lang. Vi spenderade 2 dagar pa bb och sen bar det av till Upton Close. Tyvarr sa var vi bara hemma ett dygn innan vi var tvugna att aka tillbaka till sjukhuset eftersom Isak fick gulsot och fick ligga under en lampa. Nar vi antligen kom hem sa fick vi besok av bada familjerna och jag och Isak var ute och gick varje dag.

Vi borjade fundera pa om vi inte skulle ta och lamna England och Larry skickade ivag massor med jobbansokningar. Brunei verkade som det basta valet och vi hade 30 minuter pa oss (6.30 am) att bestama oss om vi ville flytta till Brunei nar Larry blev erbjuden jobbet). Darefter var det massor att fixa med. Huset skulle hyras ut, hitta flyttfirma, salja saker pa E-bay, loppis, salja bilen etc. Vi hann aven med tva turer till Sverige innan vi flyttade till Brunei.

Jag har gillat Brunei sen vi kom hit. Alla ar valdigt vanliga och de alskar barn! De nyper alltid i Isak och sager att han ar 'very healthy'. Har dock aven fatt fragan om han ar 'overweight' ett par ganger ocksa:-). Hosten har tillbringats vid poolen och olika babygrupper samt tva resor till Kota Kinabalu och en road trip till Miri. Isak har lart sig att sitta, krypa, sta samt saga mamma och pappa och vinka bye bye sen vi kom hit. Jag har aven sagt upp mig fran mitt jobb och ar numera mamma pa heltid. Sa ett valdigt handelserikt ar!

1 Jan

Varan maid kommer vanligtvis runt klockan 7.30 (eller, hon ska komma da med kommer ofta runt klockan 8). Eftersom hon ar part-time sa fragade jag om hon ville ha nagra dagar ledigt over jul och nyar, och hon sa att hon ville byte ut juldagen mot annandagen, vilket var helt okej med mig. Idag klockan 8 sa fick jag det har smset

'Happy new year! Ma'am i will come tomorrow. Thanks'

Nu ar hon faktiskt ratt bra sa jag tanker inte braka om det, men sa typiskt! Hon kunde bara ha fragat om hon kunde fa ledigt sist hon var har istallet for att skicka ett sms 30 min efter att hon skulle ha borjat. Jaja, i-landsproblem antar jag, men anda. Har for ovrigt varit vaken sen klockan 5 med en jatteglad (NOT) baby/toddler. Vet inte nar de gar fran att vara baby till toddler sa han far vara bade och ett tag. Grinig ar han i alla fall.

Ska forsoka ta lite kort snart. Har inte tagit nagra bilder sen vi var pa semester.


RSS 2.0