Happy New Year!

Det verkar som om hela Brunei har ledigt idag igen for det var bilar overallt idag. Vi var till posten och hamtade julklapp till Isak imorse. Fina bamsetrojor och han verkar speciellt fast vid den roda. Det far dock bli flygplanstrojor eller troja nar vi ska till kallare breddgrader eftersom de var langarmade. Har aven hunnit med lite shopping och en svang till poolen.

Har bestamt mig for att inte ha nagra nyarsloften i ar, jag bryter dom alltid iaf:-). Mina mal 2010 ar dock att:
- bli lite battre pa att plugga
- aka hem till Sverige/UK 1-2 ggr (skulle valdigt garna ta en svang till Grekland/Turkiet/Medelhavet nagonstans ocksa)
- lara mig nagra fraser pa Malay

Kan inte komma pa nagot mer jag vill gora 2010, men det ar sakert massor. Funderar pa att se in det nya aret pa SVT imorgon eftersom jag lar vara vaken vid sju:-).


Flygtaxi

Nu har jag varit flygtaxi at Neil, Tuktik och Charlie. Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas fa in all deras packning i min lilla bil, men pa nagot satt sa gick det. De hade varit jattegulliga och kopt med sig lite knackebrod och Singoallakakor fran IKEA i Singapore.

Efter min taxitripp sa akte vi till Supasave for att kopa lite mjolk. Det ar den enda mjolken som (enligt mig, gar att dricka. Allt annat smakar YUK. Bruneiarna verkar ha en forkarlek for longlife mjolk. Kanske att jag skulle kunna anvanda det till pannkaka eller om jag bakar, men definitivt inte till flingor. Men smakar det sa kostar det och tva liter mjolk kostar ca 38 kronor. Sen lyckades jag aven plocka ihop en hel del andra saker som te, ost, frukt etc. Det blir alltid sa dyrt nar man aker och handlar dar, for jag impulshandlar alltid sant som jag egentligen inte behover, men som man ar van vid fran UK.

Isak har fatt en inflammation i tandkottet dar hans nya tand haller pa att vaxa fram. Typiskt, nar han antligen borjade bli battre. Har fatt en hel del medicin sa forhoppningsvis sa behover han inte ha sa ont. Det borde ga over om nagra dagar.  

Nej, nu ska jag ga och ata lite knackebrod med ost och dricka Earl Grey te med riktig mjolk. Mums...

......

Idag skulle jag ha foljt med Mrs W pa en hash har i narheten, men sa blev det inte riktigt. Jag la mig for att vila ett tag pa eftermiddagen och nar jag vaknade sa var det nastan morkt och Isak lag sov i sangen brevid mig! Alltsa alldeles for sent for att hasha eftersom den borjar runt klockan fem. Isak vagrade att sova pa eftermiddagen och tydligen sa somnade han nar han at middag istallet:-). Bada tva ar lika trotta!
Nu har jag sett forsta Milleniumfilem. Den var faktiskt riktigt bra och jag ser fram emot att se tvan.
Imorgon sa hade jag tankt att ta med Isak till poolen igen. Vi har ju inte badat pa ett par veckor eftersom han har varit daligt, men nu sa maste han ju vara frisk.

Inatt

I natt sa vaknade Isak 16 ganger! Detta trots att jag gav honom Calpol och teething gel. Tycker inte om att ge honom medicin, men vid halv ett sa orkade jag inte mer. Han sov ca 3.5 timmar for att vakna igen. Totalt sett sa fick jag mindre an 4.5 timmar somn. TROTT! Nu kan man se en tand uppe ocksa.

Julfika

Idag har jag och Isak varit pa julfika hos Mrs W. Jag traffade aven den tredje svensken som bor i samma del av Brunei, sa alla svenskar var samlade:-). Isak verkade ocksa tycka att det var ratt skoj eftersom han kunde leka med och titta pa Mrs W's barn. Jag fick lana den forsta Stieg Larsson filmen, sa om jag orkar sa ska jag titta pa den ikvall. Jag stracklaste alla bocker och fick mamma och pappa att skicka ner den sista delen sa fort den hade kommit ut i Sverige, jag tror att portot var dyrare an sjalva boken. Jag hoppas verkligen inte att jag blir besviken, men det aterstar att se. Jag sag en av mina andra favoritbocker pa film, The  Kite Runner, och den var inte alls lika bra som boken. By the Way, sa ville jag dopa Isak efter en av karaktarerna i den boken, men det satte Larry stopp for:-). Om jag hade fatt som jag velat sa hade vi haft en liten Sohrab som krypt omkring har, men nu i efterhand sa tycker jag nog att Isak ar ett battre namn. Isak fick forresten smaka pa lussebullar och det var en hit!




Parkering

Idag har jag kort omkring och i ett parkeringshus i over 30 min utan att hitta nagonstans att parkera. Isak var mattligt road. Det slutade med att jag gav upp och akte darifran!

Sov till klockan atta imorse. Det ar nog det langsta jag har sovit sen vi fick Isak. Underbart! At frukost ute igen, det finns ett ratt sa okej stalle inte sa langt ifran oss.

For nagon timme sen sa sprakade det till i vara elektriska produkter, valrdens askovader igen.

Mindre an tva veckor kvar....

....tills jag blir ytterligare ett ar aldre. Nedrankningen mot 'the big  3-0' har borjat. Jag kan faktiskt komma ihag nar mina mamma fyllde 30 (tror att hon fick ett guldarmband fran Thailand av mormor och morfar) sa det maste ju betyda att jag borjar bli jattegammal:-). Jaja, har ju i allafall samlat pa mig en hel del vuxenpoang:
Hus (UK)
CSN
Korkort
Bil
Barn
Gift
Kan laga mat.....nja
Betalar tv-licence (i UK ja)
Laser nyheterna

Idag har vi varit och atit frukost med Larrys boss och hennes son. Han ar ar pa besok fran Australien. Isak ar fortfarande jattetrott trots att han har slutat med antibiotikan nu. Men jag antar att det bara ar att lata honom sova tills han blir battre. Hoppas att han ar tillrackligt bra for att aka och bada snart, vi har ju inte badat sen forra onsdagen nu.

God Jul

Har kanns det inte direkt som jul, mer som mitt i sommaren. Nasta ar sa planerar vi att aka till Sverige over jul sa att Isak far fira jul och se lite sno.

Vi var pa aterbesok med Isak idag och lakaren sa att han borjat bli battre och han fick sista antibiotikadosen idag. Han ar fortfarande valdigt trott och ater inte sa jattemycket, men han ar helt klart battre an for nagra dagar sen.

Kom hem ifran julfirande hos en av Larrys kollegor. Isak fick lite  leksaker och vi fick en 'Christmas cake' med oss hem. Jag undrar vad den ar gjord av for den ar jattetung! Nu ar jag sjukt trott sa jag ska ga och lagga mig om ett tag.

God Jul och godnatt.

Labuan eller Miri?

Nu har jag varit och betalat for varan Temburongtripp i feb nar vi far besok. Jag vill garna forsoka fa in en till resa till Malaysia, till Miri eller Labuan. Vad sager besokarna om det? Vart vill ni aka? Man kan kora till Miri och man tar baten (1 tim) till Labuan. Jag har inte varit pa/i Labuan sa vet inte om det ar bra eller inte. Miri har ett bra hotell, men vi blir da tvungna att hyra en storre bil. Vi skulle ju i och for sig kunna ta badfa vara bilar, men jag ar inte saker pa om Larrys bil klarar hela resan:-).

Fick tillbaka lite feedback pa en inlamningsuppgift jag skickade in for nagon manad sen. Feedbacken var bra sa nu ar jag lite taggat att fortsatta skicka in uppgifter. Det har varit lite trogt pa sistonde och trots att jag ar hemma sa finns det sa lite tid till allting. Det ar ett heltidsjobb att vara hemma med smabarn! Mina aktuariestudier gar det sa dar med for tillfallet. Man maste spendera ca 20 timmar i veckan for att klara av tentorna och just nu sa kanns det inte som om jag kommer att klara av det. Om jag inte kanner mig tillrackligt forberedd sa kommer jag inte att skriva nan tenta i april utan vanta ett tag. Om jag vet att jag inte kommer att klara av dem sa ar det ingen ide att skriva eftersom det ar sa dyrt och jag far sta for kostanden sjalv den har gangen.

Fran och med igar sa ar jag forresten lyxfru/arbetslos pa riktigt! Jag hade varit tvungen att komma tillbaka till jobbet den har veckan efter min mammaledighet. Det kanns bra att jag kan vara hemma for jag tror inte att det hade varit speciellt bra for Isak att ha tva foraldrar som jobbar langa dagar och han hade varit tvungen att vara pa engelskt dagis.

Isak borjar sakta sakta bli battre. Imorse sa at han frukost for forsta gangen pa fem dagar sa det gar framat. Jag tror att medicinen han far mot illamaendet verkar hjalpa. Han ser dock fortfarande lite smasjuk ut eftersom han har gatt ner en hel del i vikt. Men, men han hade ju i alla fall en del att ta av! Aterbesok imorgon sa da kanske jag ska be dem vaga honom igen. Vi har ingen vag har hemma, den lyckades den forra maiden ha sonder.

...

Isag skiner solen har i Brunei. Tyvarr sa spenderar vi ytterligare en dag inne. Isak borjar sakta sakta bli battre, men ater fortfarande inte sa mycket. Vi fick medicin som tar bort illamaendet och det verkar hjalpa lite. Jag tror att han har gatt ner en hel del i vikt, kladerna borjar sitta ratt lost. Mannen borjar ocksa bli lite dalig och jag kanner mig ocksa ratt hangig, kan ju vara pga alldeles for lite somn.


Mer antibiotika

Vi har varit till doktorn igen och Isak har fatt mer antibiotika. Lakaren sa att det ser ut som han fortfarande har en hals infektion (antar att det ar halsfluss) som inte verkar ha blivit battre an. Han har aven borjat fa utslag pa kroppen. Ser ut som chickenpox (kommer inte ihag det svenska ordet), men lakaren sa att vi ska avvakta och se om det ar det. Det var namligen bara pa benen, hander och fotter i morse och han sa att det kanske ar att det ar for att han inte har sa mkt klader pa sig!?! Insektsbett eller liknade. Innan vi akte till lakaren igen sa akte vi forbi varan vanliga klinik for att se om lakaren var dar, men det var hon tyvarr inte. En sjukskoterska kollade Isak lite snabbt och sa att det sag ut som chickenpox. Jaja, vi far val se. Sag precis att det har spridit sig till ryggen under blojan ocksa. Det enda jag kan tankte mig att det ar annars ar en allergisk reaktion mot antibiotikan, for nagot annat har han inte atit som han inte har fatt forut.

Det ar nan har och mater vara fonster just nu, sa forhoppningsvis sa kan hon sy vara gardiner. Ar inte pa humor for att fa ett expatpris, sa Larry kanske far prata med henne. Han brukar vara battre pa att fa battre pris.

Fortfarande inne

Nu ha r jag i stort sett varit inne sen i torsdags. Inne i huset, inne pa sjukhuset och sa inne i huset igen. Har varit ivag till affaren en snabbis, men annars sa har jag varit inne sen vi kom hem fran semestern. Det hor definitivt inte till vanligheterna att jag ar inne i fyra dagar, men Isak ar fortfarande dalig sa vi kan inte gora sa mycket. Han var dalig i natt igen och vi fick aterigen byta vara lakan! So nice, NOT! Nu pa morgonen har han atit lite och druckit vatten sa jag hoppas att han borjar bli lite battre, men sa fort jag tror att han ar battre sa borjar han att spy igen sa vagar inte hoppas pa for mycket.

Idag blir Isak 10 manader, sa det ar bara 2 manader kvar tills han fyller 1 ar. Tiden gar alldeles for fort!


Trott

Isak blev tyvarr samre under natten. Han at eller drack inget och borjade krakas igen (aterigen i varan sang:-)!). Vi radgjorde med lakaren som sa att om han inte dricker nagot innan klockan 12 idag sa maste han laggas in igen. Jag har pa morgonen lyckats fa i honom ca en halv dl vatten och ett par baby kex sa forhoppningsvis ar han pa battringsvagen. Jag far bara ge honom torr mat, typ toast och kex och garna sota saker sa att han ater nagot. Han rekommenderade aven 7UP utan kolsyra och soya formula, men an sa lange har han totalvagrat att smaka pa soyamjolken. Ska testa 7UP nar han vaknar. Jag hoppas att han mar blir battre snart sa att de inte blir tvungna att satta in en nal igen.
 

Bilder och Isak




Har ar lite bilder fran varan semester. Visst ser stranden harlig ut? Jag och Isak var ute och gick dar pa morgonen.

Isaks feber har kommit tillbaka sa jag misstanker att det ar nagot virus eftersom han har fatt antibiotika. Han har skrikigt sig genom kvallen och vagrat att ata eller dricka. Det enda vi har fatt i honom ar jattelite vatten, allt annat totalvagrar han att dricka/ata/smaka pa. Jag hoppas att han mar battre snart for jag vill inte aka tillbaka till sjukhuset dar de kommer att sticka honom massa ganger igen for att satta i en nal sa att han kan fa dropp. Det kanns som om det kommer att bli en till lang natt....

Sjukhus i Brunei

familjen har spenderad det sista dygnet pa JPMC, sjukhuset har i Brunei. Isak var inte riktigt sig sjalv igar morse och pa formiddagen sa fick han hog feber och borjade krakas (over hela Larry). Vi ringde till doktorn som vi gar till, men fick inget svar. Akte dit, men da var det igenbommat! Isak hade nastan 40 graders feber, sa vi akte vidare till sjukhuset. Dar konstaterade de att han hade lite olika infektioner och var tvungen att laggas in. Vi hade inte riktigt raknat med det, sa vi hade absolut ingenting med oss. Ett par kompisar till oss kom forbi med en claim form da vi bara hade tagit med fel eftersom vi inte trodde att Isak skulle vara tvungen att laggas in. Vi far hoppas att forsakringen tacker allt for en natt pa sjukhus gick pa 900 dollar, ca 4500 kronor. Men sjukhuset var helt ok, nastan mer som ett hotell an sjukhus. Havsutsikt, mat pa silverbricka samt lite toiletries som man brukar fa nar man bor pa hotell.

Isak var tvungen att ha dropp, men eftersom han ar ratt tjock (12 kg) sa kunde de inte hitta nagon ven. Dom stack han ca 10 ganger innan de fick in nalen ordentligt. Han var ju inte glad direkt. Febern gick upp och ner under natten, men nu pa morgonen sa hade den gatt ner sa pass mycket att vi kunde aka hem. Har fatt med antibiotika och lite annan medicin med oss hem. Lakaren kunde dock inte ge oss nagot besked om exakt vad det var som var fel med honom, bara att det sag ut som nagra infektioner.

Isak har varit extremt mammig det senaste dygnet och har varit fastklistrad vid mig. Han vagrade till och med att sova sjalv sa vi har delat sjukhussang, och Isak sov ca 1 mm ifran mig. Det blev inte sa mkt som sa jag ar ratt trott nu.

Ska forsoka lagga upp semesterbilderna senare idag eller imorgon.


Bortra bra, men hemma bast!

Nu ar vi hemma igen efter en valdigt skon vecka i Kota Kinabalu. Hemresan gick mycket battre an forvantat trots att planet var forsenat med ca 40 min. Vi hade alldeles for mycket vikt med oss pa vagen samt 7 stycken handbaggage, men Airasia lat oss flyga utan att betala extra! Jag trodde att det skulle bli som nar man flyger med Ryanair dar man far betala om man har 1g for mycket eller med RBA dar vi fick betala massor nar vi flyttade hit (da hade vi i och for sig valdigt mycket med oss).

Ska forsoka lagga upp lite mer bilder under dagen samt skriva lite mer om var semester. Nu maste det lilla monstret fa lite frukost:-).

Sista dagen

Den har semesterveckan har gatt alldeles for fort! Imorgon eftermiddag sa aker vi tillbaka till Brunei. Jag ska lagga upp lite bilder nar vi kommer hem.

Imorse efter frukosten sa tog jag med Isak pa en promenad langs havet. Resorten som vi bor pa ar val inte den basta som jag har bott pa, men stranden ar helt underbar. Det ar ingen vit sandstrand med kritallklart vatten, men stranden ar jattelang och helt ode. De enda som jag sag idag var nagra som var ute med sina hastar och nagra locals som badade.

Kan man vara i trotsaldern om man bara ar 10 manader?! Isak har borjat att vagra ata nar jag matar honom. Han vill ata allt sjalv, men klarar inte riktigt av det dar med att halla i nappflaskan sjalv eller mata med sked. Jag brukar lyckas med att fa i honom nagra skedar, men sen sa tvarvagrar han. Igar sa fick han ata ris med handerna for att han skulle ata nagot!


Regn

Idag regnar det har i Kota Kinabalu. Vi hade tankt att bara slappa har pa resorten idag, men sa mkt bad blir det nog inte for det askar ute. Hann med att bada lite pa morgonen och har ocksa varit ute och gatt pa stranden, men nu oser det ner. Det ar lite svart att underhalla Isak inne pa ett hotellrum nar han vill stalla sig upp overallt och garna smaka pa allt ocksa, men vi far forsoka hitta pa nagot.

Pratade med kocken idag och fragade om djuren pa stranden ar farliga. Han sa att dom inte ar det, sa jag lar ju har sett ratt kul ut nar jag sprang allt jag hade!

Det ar lagsasong har och bara 15 rum ar uthyrda. Tydligen sa har vi blivit uppgraderade (undrar hur rummet jag bokade ser ut!). Jag och Isak ska till KK i mars igen, men da ska vi bo mera centralt. Vi aker dit med mina foraldrar och Jocke och hans tjej. Jag och Isak ska slappa och shoppa medans familjen ska bestiga Mt Kinabalu.

Jagad....eller kanske inte

Idag har jag sprungit fortare an jag gjort pa lange. Jag var nere och gick pa stranden nar tva vattenbuffalos eller vad de nu ar (stora gra tjurliknande djur med vassa horn) kom gaende mot mig. Jag vet inte om de ar farliga eller inte, men jag sprang kan jag lova. Hade ingen lust att ta reda pa om de skulle anfalla mig. Gissar pa att de ar ratt lugna djur for de transkade lugnt pa nar jag hade tagit mig fram till staketet. Larry stod bara och skrattade! Puh, dagens excersice avklarad.

Pa morgonen sa var vi in till Kota Kinabalu. Vi shoppade lite pa filipinomarknaden. De har massor med hantverk dar, men validgt jobbigt dar eftersom man maste sta och diskutera pris i evigheter. Lyckades ialla fall fa med mig tva stycken wall hangings hem till hotellet. 

Nu ska vi snart ga och ata middag, valdigt tidigt men annars sa blir Isak sa grinig. 

Dalig internetanskutning

Igar sa skrev jag ett inlagg, men internetanslutningen ar ratt daligt har sa allt krashade nar jag skulle spara det. Orkade inte skriva ett nytt, sa det blev ingen uppdatering igar.

Igar sa var vi in till Kota Kinabalu och shoppade lite. Kopte billigt tyg till gardiner och sitter just nu och funderar pa hur vi ska fa med allt hem! Det ar sale overallt har och jag lyckades kopa okej tyg for 1.86 Brunei dollar (ca 9 kr) och Nalle Puhtyg till Isaks gardiner for mindre an 1 dollar! Det var ju bara det dar med att fa hem allt ocksa.... Tyget ar val kanske inte det jag skulle ha valt till mitt eget hus, men eftersom vi bara hyr sa ar det helt ok. Ville inte lagga ut for mkt pengar eftersom vi inte vet hur lange vi blir kvar i huset.

I natt sa vaknade Isak hur manga ganger som helst och kvart over sex s tyckte han att det var dags att ga upp. Vi var forst vid frukosten nar den oppnade. Lite annorlunda mot hur vara semestrar utan barn sa ut:-). Vi har aven hunnit med att bada en svang pa morgonen.

Idag ska vi bara slappa har pa resorten. Det verkar vara ett stalle dit alla Malays aker, for jag har bara sett 3 andra expats.

Kota Kinabalu

Vi kom fram till varan resort igar kvall. Incheckningen var inte den smidigaste da vi hade bokat en spjalsang, men nar vi kom till rummet sa fanns det ingen sang at Isak. Ringde receptionen och bad dem fixa en sang och de kom efter ca 20 min. Sangen maste ha varit gjord for Asiatiska barn for Isak kunde klattra ur sangen! Detta trots att jag hade mailat dem och fragat om sangen var ok for en 9/10 man bebis. Om jag hade vetat att sangen var for liten sa hade jag ju tagit med var resesang (sangen fran Jysk som vanligtvis foljer med overallt), men nu far Isak sova pa golvet istallet.....eller han sov i varan sang igar, men han har en madrass pa golvet. Jaja, sant som hander.

Resorten ar battre an forvantat! Varat rum ar helt ok och laget kunde inte bli battre! I morse sa var vi nere pa en ode strand som ar hur lang som helst och samlade lite snackor. Det ar ingen vit strand, men valdigt fin anda. Maten ar ocksa helt ok. Hotellet ar val i behov av en renovering, det ser ut som om vissa delar av resorten har forfallit lite, men helt ok for att vara ett trestjarningt hotell och for det pris vi betalar.

Efter lunchen sa skulle vi ga ner och promenera lite pa stranden, men det var ett gang med vattenbuffalos dar sa vi stannade vid resturangen istallet! Jag tog sjalvklart lite bilder, men kan inte ladda upp forran vi kommer tillbaka till Brunei. Vi har mest badat i poolen och sovit nar Isak har sovit idag! Riktigt skont! Imorgon sa ska vi in till Kota Kinabalu och shoppa lite.

Airasiaflyget var ocksa over forvantan. Saterna var ratt tranga och ar man langre an Larry sa kan det nog bli ratt jobbigt att flyga langre strackor, sa det ar tur att alla i min familj ar relativt korta eftersom de har bokat London till Kuala Lumpur med Airasia. Snabbt och latt att checka in och man fick saten redan vid incheckningen sa man behovde inte slass om dem som nar man flyger med Ryanair eller Easyjet.

Dags att forsoka lagga Isak nu. Det ar ratt svart att fa honom att sova eftersom vi bara har ett hotellrum och han garna vill se vad som hander runt omkring honom. Igar sa sov han inte forran klockan 21.00, men han sov anda till halvatta, sa det var helt ok.


Bye bye

Haller pa att fixa det sista innan vi aker. Planet gar inte forran i eftermiddag. Ska till posten for att hamta ett paket och sa maste vi fixa en extra nyckel sa att grannens maid kan komma och vattna blommor och ta in post. Datorn foljer med, men kommer faktiskt inte ihag om hotellet har internet sa vi far se om det blir uppdaterat eller inte under veckan.

Bye Bye for now.


New Moon

Idag sa har jag haft en Jessica dag. Jag var och klippte mig imorse och pa eftermiddagen sa var jag pa bio. Helt sjalv! Larry tyckte att det var lite konstigt att jag ville ga helt sjalv och inte fragade om nan ville hanga med, men jag ville ga helt sjalv. Jag har inte varit ensam sen Isak foddes, sa det var skont att bara vara med mig sjalv:-)! Jag visste inte vilka filmer de visade utan chansade bara pa att det var nan film som gick. Den enda filmen som gick pa eftermiddagen var New Moon, sa nu har jag sett den. Har tyvarr inte sett filmen fore. Filmen var val sa dar. Jag ar inte sa mkt for vampyrer och fantasy, men det var i alla fall kul att ga pa bio. Jag at bade popcorn och drack lask:-).

Jag lamade Isak med Larry forst en dryg timme pa formiddagen och sen ca 4.5 timmar pa eftermiddagen. Jag har inte varit ifran honom sa lange tidigare, men det gick bra. Det ar skont att det gar bra med Larry och nappflaska nu sa att jag kan aka hemifran mer an nan timme. Nu ligger han och sover och jag ska borja packa tills imorgon da vi aker till Kota Kinabalu i Malaysia. Vi far bara ha med oss totalt 30 kg och jag har en kansla av att vi kommer att misslyckas med det. Vi flyger med Airasia, sa jag tror att det gar att kopa till lite extra baggage sa jag far nog ga in pa deras sida och gora det nu. Har inte lust att betala massor for extra baggage som vi gjorde nar vi flyttade hit. Vi hade kunnat betala en flygbiljett for nagon som bara hade tagit varat baggage. Sa mkt betalade vi for vara extra kilon sa da forstar ni kanske hur manga extra kilon vi hade med oss och hur mkt vi fick betala! Men, men man lar sig av sina misstag....


Stackars hund

Idag sa skulle vi ha akt och badat pa morgonen, men det borjade regna. Larry ville dock att vi skulle aka mot poolen for att se om det slutade regna. Det gjorde det sa klart inte:-).

Vi bestamde oss for att aka och fika istallet. Vi satt utomhus och helt plotsligt hor vi en bil som tvarnitar och ett jattehogt tjut. Bilen korde pa en hund, men fortsatte utan att stanna. Det var en utav alla hundar som driver omkring har. En forare stannade for att hjalpa hunden av vagen, men eftersom hunden inte var dod sa lag den bara vid sedan om vagen. Ingen gjorde nagot, sa vi akte ivag till en vetrenar och fragade vad de kan gora. Vetrenaren sa att de gor ingenting och att ‘the animal shelter’ stangdes forra manaden sa det finns ingen att kontakta. Vi kunde alltsa inte gora nagonting. Nar vi akte tillbaka sa sag det ut som om hunded hade avlidit, men den maste ha lidit i nastan en timme. Stackars hund.

 

Idag har vi varit gifta i tva ar, tiden gar sa fort. Fast det kanske ar sa nar man borjar bli gammal:-).


Sol och bad

Imorse sa var jag och Isak ivag till babygruppen. Vi har inte varit dar mer an ca en gang i veckan den dar terminen, men nasta termin sa blir det nog lite oftare. Han borjar bli mer och mer medveten om vad som hander runt omkring honom och han tycker om att leka med alla leksaker som finns dar. Sen sa tycker han om att sitta och titta pa alla andra sma barn ocksa.

Pa eftermiddagen sa var vi ivag till poolen. Det har inte regnat pa ett par dagar nu, sa det ar ratt varmt igen. Vi var helt ensamma i ungefar 40 minuter. Darefter sa kom alla pa en gang, men da hade vi redan badat klart ochs att och slappade vid ett bord. Jag tog lite kort pa Isak och Larry.

Isak lyckades med konsten att somna under middagen igen, sa nu ar han helt klarvaken och har inga planer pa att sova an! Klockan ar nu halv nio och i vanliga fall sa sover han runt sju.

Imogon sa ska vi nog ivag till poolen igen om vadret tillater.


Go Sweden!

Vi har inte gjort sa mycket de senaste dagarna sa det finns inte sa mycket att skriva. Imorse sa var vi och at lunch med Leanne, Larrys boss. Larrys tog hand om Isak i natt, han var riktigt jobbig! Nar klockan var 23.00 sa gcik jag och hamtade Larry (han satt och rattade prov) och sa att han fick ta Isak hela natten och jag gick och la mig i ett annat rum.

Isak haller pa att forebereda infor OS 2028. Han har ju tre nationaliteter, men sjalvklart kommer han att tavla for Sverige!

Bilderna blir sa suddiga med kameran som jag har, fick den for snart tva ar sen sa det ar val dags for en ny kamera snart.


Idag

Vad har man gjort idag da, inte sa mycket faktiskt. Jag och Isak var ivag och skulle shoppa lite imorse, men glomde som vanligt bort att inga affarer oppnar forran efter klockan 10. Letade efter swim nappies, men det finns inga i Isaks storlek sa nagra sana skulle han hemst garna vilja ha i julklapp familjen:-). Storlek 92 och uppat.

Han staller sig upp mot allting nu, tog lite kort for nagon dag sen.

Idag fyller min mamma ar. Grattis:-)



Dags att sova nu, har varit sjukt trott idag. Imorgon har vi en ny breakfast date med Larrys boss.

Godnatt.


Poolen

Idag har vi varit ivag och testat Isaks nya flytringar. Det var faktiskt en hel del dar idag, ca 10 stycken kanske:-).
Isak har inte riktigt forstatt det dar med att simma, utan kryper istallet omkring i barnpoolen.

Idag ar det Larrys sista jobbdag innan skolar stanger for jullov, en helt termin ar redan avklarad. Tiden gar sa fort, vi har varit har i fyra manader pa sondag.

Bilder

Idag har jag varit och framkallat lite kort, 217 stycken narmare bestamt. Det var val en sadar 5 ar sen jag faktiskt framkallade en bild (raknar inte med att anvanda fotoskrivaren hemma). Jag tankte att det kan ju vara roligt att ha lite kort i album. Nu sitter jag har och kollar igenom alla kort. De forsta korten som jag skrev ut ar fran sommaren 2005 i Brighton, men det ar ju sjalvklart mest kort pa Isak. Isak nagra minuter gammal, Isak med massa har i pannan, Isak med jattenavel (hernia som nu har vaxt igen), Isak med mormor och morfar och grandma och grandpa, Isak i Sverige, listan kan goras jattelang. Kom just att tankta pa en rolig sak nar jag sag ett kort fran Stockholm taget i juli med Larry, Isak och Emma pa bilden. Isak var da fem manader och Emma fragade om han kunde prata:-). 

Isak har borjat harma oss. Om vi slar med handerna pa bordet, sa slar han med pa bordet. Om vi sager, eh, eh, ehhhhh, sa gor han det med. For nagon dag sen sa kom jag pa honom med att harma skypetelefonljudet nar man ringer upp:-). Man far passa sig for vad man sager och gor nu. Idag har vi ovat pa att saga vovve, jag sa val det en ca 40 ganger kanske, men fick bara tillbaka ett par ve.

Jag skulle aka och betala for varan Temburongtripp (Borneodjungeln) idag, men jag hittade inte kontoret. Jag satt sakert och snurrade i nastan en timme utan att hitta det. Det fanns ju definitivt inte dar de sa att det skulle finnas! Daremot hittade jag en affar som saljer IKEA-produkter, men det var ju inte IKEA-priser direkt! Spjalsangen Snigeln som jag tror kostade 29 pund (ca 350 kr) i UK ville de ha 195 Brunei Dollar (ca 1000 kr) for. Day light robbery! Jag far shoppa pa IKEA nar vi aker till Kuala Lumpur och Singapore istallet.

Breakfast

Isak och jag ska snart ivag och ata frukost med Sarah och Hannah. Hannah ar bara nagon manad yngre an Isak och de gar pa babysim tillsammans. Kanske en blivande fru:-).

Igar sa bokade jag Paulinas (Jockes tjej) resa hit. Hon foljer med mamma, pappa och Jocke nar de ska hit. Det var lite trixigt eftersom jag hade bokat sa manga olika flyg redan, men jag lyckades fa med henne pa alla fly foutom ett. Men det ar bara en 50 min resa inom Malaysia och flyget gar bara nan timme efter varat sa vi kan till och med gora sallskap till flygplatsen, sa jag tror inte att de ska vara nagra problem. Nedrakningen har borjat nu, bara drygt 2.5 manader tills de kommer hit. Vill garna ha fler besokare ocksa, men det ar ju lite langt for de flesta att aka.

Larry ar pa vag till jobbet nu. Skolan borjar 7.15 varje morgon, riktigt tidigt. Igar sa hade det tydligen regnat in i hans bil:-). Grannarna som har en likadan bil fran samma ar har ocksa problem med sin bil. Dar borjar saker ocksa ga sonder, som las, fonster, farg etc.

Har ar en lank till resorten vi ska bo pa i kota Kinabalu
http://www.beringgis.com/

Sist sa bodde vi Pacific Sutera Harbour, men eftersom det ar vi som betalar den har gangen sa far det bli nagot lite billigare. Det verkar ha fatt lite blandade imdommen, sa jag hoppas att det inte blir ett liknande scenario som i Casablanca. Hotellet var sa daligt att vi letade reda pa ett nytt hotell utan att acceptera ett erbjudande att se ett nytt rum. Boka ALDRIG Volubilis hotell i Casablanca Marocco!. Sen sa hittade vi dock ett mysigt litet hotell vid kusten, tror att stallet hette Ain Diab och det kan jag starkt rekommendera om nan ska till Casablanca.

Dags att gora lite frukost till Isak nu innan vi ska ivag. 

Regn, regn och mera regn

Nu har det regnat konstant i flera dagar. Man blir helt dygnsur om man gar utanfor dorren. Jag har dock varit ivag ut ett par ganger. Forst for att leta tyg till gardiner. Jag vill inte spendera allt for mycket pengar pa gardiner eftersom det inte ar varat hus och det inte ar sakert att gardinerna passar om vil flyttar nagon annanstans, men gardinerna som vi har nu ar verkligen jattefula! Isak somnade i vagnen sa jag akte hem for att lagga honom. Han vaknade direkt. Typiskt!

Pa eftermiddagen sa var vi ivag och handlade lite och jag ville aka till en affar som saljer IKEA produkter. Jag korde forbi affaren pa vanster sida (jag korde pa motorvagen), men lyckades inte ta mig tillbaka utan passerade affaren 2 ganger utan att lyckas komma over pa ratt sida :-). Jag sag att Isak hade somnat sa jag akte hem med honom igen, och ja, han vaknade ju sa klart nar vi kom  hem. Han har total sovit i ca 35 min idag, sa ni kan ju gissa hur kvallen kommer att bli. Forra natten vaknade han forresten 3-4 ganger, sa natten dessforrinnan var en engangsforeteelse.

Jag hade planerat att halla pa och plocka lite har hemma idag medans Isak sover, men det far nog bli en annan dag istallet.


And the winner of Movember is....

Nu har jag varit pa posten och hamtat paket fran pappa. Forst sa var man tvungen att koa for att fa paketet utlamnat och sen sa fick man ga till customs for att oppna paketet dar sa att de ser vad som kommer in i landet!

Idag har det verkligen ost ner hela dagen. Nar det regnar sa blir det oftas lite svalare och idag var forsta gangen pa de fyra manader vi har varit har som jag kunde stanga av acn i bilen. I vanliga fall sa ar det ac pa max nar man satter sig i bilen! Ratt skont faktiskt, synd bara att nar man inte blir blot av svett for att det ar sa varmt ute sa blir man blot av regn:-)!

Borjar by the way bli ratt bruneiansk (om det nu ar ett ord) nar jag kor bil. Nar man i Sverige tackar med handed nar man har fatt foretrade, sa tackar man i det har landet innan man aker rakt ut och hoppas pa att de stannar! Nu ar det ju ofta sa att det ar koer nar man gor detta sa det gar ju inte sa fort, men maste erkanna att jag borjar bli riktigt bra pa det:-). Tack, tack och sa rakt ut i trafiken.

Larry vann forresten Movember-tavligen pa skolan. Det kan ju inte vara for att han hade bast mustach i alla fall:-)

Isak vaknade precis till. Den har natten lar ju inte ga lika bra som den forra. SUCK! Kommer jag nagonsin att fa sova 8 timmar i strack igen?

Antligen!

Antligen! Isak sov fran 19.00 till 5.00 imorse. Han fick lite mjolk och sen sa somnade han och sov i nastan tva timmar till. Hoppas att det inte var en engangsforeteelse!

Hittade stora lillebror Lars pa natet. Kolla in den har lanken. Lars sitter langst till hoger.

http://magicbar.bloggplatsen.se/2009/11/16/2193625-vara-malare/

Han och Lena har kopt hus som de precis har renoverat. Hur fint som helst. Bilder ligger uppe pa Facebook.

Nu oser regnet ner. Det var uppehall i ca en timme imorse sa vi kunde aka ivag pa babysim, men det lockar inte direkt att ga utanfor dorren. Ska forsoka ge mig ivag och leta reda pa postkontoret dar mitt paket finns, men nagon mer utflykt blir det nog inte. Vill borja fixa i ordning lite har hemma (har fortfarande inte packat upp alla vaskor:-)), men det ar lite smasvart nar man har en lite nio-manaders kille som kryper runt och ska pilla pa och ata allt.

Nu ar det bara tio dagar kvar tills vi aker pa semester. Vi ska bo i en Resort lite utanfor Kota Kinabalu sa det blir nog mest att slappa vid poolen och beachen, men tankte aven ta en island tripp till Manukan. Vi har ju redan varit dar en gang och sa ska jag dit med foraldrarna och Jocke i mars, sa jag vill inte ha gjort allt man kan gora dar!


Manukan Island. (Bild lanad fran www.cuti.com.my)

RSS 2.0