Kaviar

Nu ar kaviarn nasta slut. Vad ska jag ha pa smorgasen da? Den enda osten som gar att ata kostar massor har. Har dock fortfarande flingor kvar, sa kanske far bli flingor framover. Ar valdigt besviken pa IKEA i bade Singapore och Kuala Lumpur som inte salde kaviar. Det ar ju darfor man aker till IKEA:-).
Var pa avslutningsmiddag hos Larrys chef igar. Sen sa somnade jag nar jag skulle lagga Isak pa kvallen:-). Vaknade av varldens askovader och sprang upp for att dra ur sladden till datorn, men det hade Larry redan gjort. Jag lag och vantade pa att det skulle bli stromlost, for blixten maste ha slagit ner valdigt nara ett par ganger. Det gar inte att jamfora ett askovader i Sverige med de vi har har. Det later sa fruktansvart mycket och sa blixtrar det och sager poff pa samma gang. Jag ar valdigt forvanad over att Isak lyckades sova.
Fick besked om att vi inte far tillbaka alla pengar fran skitforsakringen....och det ar valdigt mycket pengar vi pratar om. Hela familjen skulle nog kunna komma fram och tillbaka till Sverige tre ganger med dom pengarna! Men, men, bara att borjar om igen antar jag. Fick val viktigare saker an pengar, men valdigt irriterande. Dessutom sa flyttar vara hyresgaster ut i juli och jag vet inte om varan agent har hittat nagra nyra hyresgaster an sa sommarsemestern ar i alla fall installd. Det blir Brunei, Miri och kanske lite andra platser runt om i Borneo istallet. Det ar ju i och for sig inte sa tokigt det heller. Har precis googlat fram lite saker vi kan gora har i narheten och hittade i o som inte ligger sa langt harifran, Kuraman Island, 30 min med bat (om jag kan fa i Larry i en bat). Sen sa har jag en hel del Agoda points som nog racker till ett par natter pa hotell. Jag bokar nastan alltid genom agoda och bara i ar sa tror jag att maste ha kommit upp i en bonus pa over 200USD. Kommer lagligt eftersom de pengar som vi har lyckats spara undan maste anvadas till en buffert i fall att vi inte far nagra hyresgaster pa ett par manader. Sa, nu har jag gnallt klart.....
Spillde precis te pa tangentbordet. Oppps.....

Flasklapp

Jag har varit och hamtat Isak pa dagis och i vanlig ordning sa hade han grinat till och fran. Far verkligen hoppas att det blir battre snart annars sa far vi val forsoka hitta nagot alternativ till daigs. Just nu sa ligger han och sover.
I vanliga fall sa tar jag med mig Isak nar jag ska nagonstans, men igar sa lamnade jag honom med varan amah nar jag skulle aka och handla. Det ar lite svart att ta med honom till affaren eftersom han tycker om att slanga ner allt som jag lagger i vagnen pa golvet. Nar jag kom hem sa sa Irene att han hade ramlat och jag kunde se att hans lapp var lite svullen. Pa kvallen sa blev den bara storre och stoore och idag ar den verkligen jattestor med ett fint bitmarke mitt i. Far hoppas att det laker snabbt.
Imorgon sa ska vi pa varat forsta Malay Wedding.

...

Sitter och kollar lite pa datorn och plockar lite har hemma medans Isak ar pa dagis. Han skrek i vanlig ordning och det blir inte direkt lattare. Han ar en aning envis...
Igar sa var det stromlost pa dagis sa jag fick ta med honom hem igen, gissa om han var glad! Vinkande bye bye och var for en gangs skull glad nar jag spande fast honom i bilbarnstolen.
Ska ivag och hamta en hylla som jag har kopt i andrahand nu pa eftermissagen. Tankte forsoka ta tag i Isaks rum, det ar fortfarande helt tomt. Det hander Nalle Puh-gardiner dar inne, men det ar det enda. Det finns inte ens en sang eftersom han vagrar att sova dar, men jag hoppas att det blir andring pa det.

Workmen i Brunei

Dags att uppdatera igen. Vi har inte gjort sa mycket den har veckan. Isak ar fortfarande jatteforkyld sa jag har inte kunnat ta honom till dagis. Dessutom sa vill itne ogoninflammationen ge med sig, vilket inte ar sa konstigt med tankte pa att det ar omojligt att fa honom att ligga stilla sa att man kan fa i nagra droppar i ogonen. Bade jag och Larry haller i honom, men han lyckas anda vrida och vanda pa sig och dessutom hala ogonen stangda sa det verkligen inte. Har man tur sa lyckas man fa in nagon droppe, men alldeles for fa for att det ska ga over.
Idag har det varit nagra arbetare har for att fixa 'drain covers'. Skydd sa att inte Isak ska ramla ner igen. Jag har forsokt att ladda upp en bild, men kan tyvarr inte. Ville visa hur det ser ut nar de arbetar och hur de kopplar in sina elektriska produkter. De hade ingen kontakt utan stoppade in tva sladdar rakt in i uttaget. Dessutom sa hade de ett uttag utomhus som de inte tog in under tak nar det borjade regna. Nar det hade fixat kortslutning runt 10 ganger sa slutade jag att rakna. Satt bara och funderade pa vad som kommer att handa forst; huset borjar brinna eller de har ihjal sig sjalva. Nu hande det inte nagot varre an kortslutning pa kortslutning, men om det hade varit mitt eget hus sa hade de aldrig fatt koppla de sa.
Larry ar pa skolan igen. De har massa avslutningsaktiviter och dylikt nu de sista veckorna av terminen och fredag verkar vara valdigt populart. De ar tredje fredagen i rad som han ar ivag och gor skolgrejer. Idag var det tydligen nagon movie night for Year 12.
Imorgon sa tankte jag ga pa en garage sale och pa sondag sa ska Isak pa 2-arskalas.

Hemma

Isak ar lite battre idag, men ar anda hemma eftersom ogoninflammation smittar. Han sov till halv nio imorse! I vanliga fall sa vaknar han strax efter sex sa jag blev lite forvanad. Skont var det i alla fall.

Har varit och handlat lite och sen sa har vi bara varit hemma. Jag har kopt en sopborste at honom sa nu gar han omkring och sopar overallt. Han ar overlycklig!

Bara tva och en halv vecka tills Larry far sommarlov. Sommarens resa ar eventuellt installd. Vi har inte fatt tillbaka pengar pa forsakringen an sa det kanns inte sa bra att spendera en massa pengar pa en tre veckors semester nar man inte vet om man far tillbaka nagot. Dessutom sa ska vi vara buddies at en familj som anlander den 25e juli, sa vi blir kanske kvar har i Brunei.

Ogoninflammation

Isak ar hemma fran dagis. Vi var till lakaren imorse efter en helg med 40 graders feber och geggiga ogon och det ar som jag misstankte ogoninflammation. Fick lite ogondroppar och antibiotika, men jag tror att vi avvaktar lite med antibiotikan. Det kanns som om de skriver ut det bara ifall att sa jag tankte vanta och se om febern gar ner av dig sjalv idag. Han maste i alla fall vara hemma nagra dagar vilket betyder att vi kommer att fa borja om med dagiset igen. Inte for att det har gatt sa bra hitills, men han har i alla fall inte grinat hela tiden utan bara nar jag har lamnat honom. Sen sa sitter han i knat och vill bli buren av personalen hela tiden, men de sager att de brukar ta nagra veckor for dem att vanja sig.

Vi har alltsa inte gjort mycket mer an att stanna inne i helgen. Vi var och at Roti med Leanne i lordags innan Isak fick alltfor hog feber, men sen dess sa har vi stannat inne forutom nagra turer till affaren eller for att kopa lite mat.

Vi har lamnat in vara pass for att fa visumet forlangt, sa nu kan vi inte lamna Brunei foran i borfjan av juli.....dvs om det ar i tid och inte arbetar efter Bruneitid. Allting har en tendens att ta lite langre an vad man vill.

Hade tankt att testa ett spinningpass pa morgonen, men det blev inte av eftersom Isak ar sjuk. Kanske far bli senare i veckan eller nasta. Jag har varit och hamtat nagra fribiljetter till ett gym som Mrs W rekommenderade. Visste inte att de hade spinning har i Brunei sa det kan ju vara lite kul, men vi far se om det ar vart att betala for. Vet inte hur mycket jag kommer att utnyttja det och om jag skulle vilja ga till ett gym sa ar vi ju redan medlemmar i en annan klubb. Hmmm, decisions decisions......


Dagis

Nu har jag varit och hamtat Isak fran dagis. Det gick tydligen inte sa jattebra idag heller. Han hade grinat till och fran och bara suttit i frokens kna. Nar jag kom sa sa han direkt bye bye och ville ga till bilen. Jag forsokte visa honom nagra av leksakerna som han i vanliga fall alskar att leka med, men han fortsatte bara att saga bye bye och dra mig mot dorren. Forhoppningsvis sa kanner han sig tryggare dar snart for det ar ratt jobbigt att lamna och hamta honom nar jag vet att han har varit ledsen hela morgonen.

Jag maste aka till Kiulap och hamta en tavla som jag har fatt inramad sa jag tankte passa pa att besoka jungle gym ocksa. Det ar skollov for Bruneiarna, men jag hoppas att det inte ar alltfor manga dar. Isak kan inte riktigt springa omkring som han vill da eftersom de aldre barnen inte ser honom hela tiden nar de far fram i valrdens fart.


Helgen och lite annat

Vi har inte gjort sa mycket den har helgen. Vi har mest varit hemma, lekt lite i poolen ute och tagit det lugnt inne. Det ar fortfarande jattevarmt ute.

Vi har flyttat in Isak i sovrummet igen eftersom han inte verkar sova sa bra i sitt sovrum. Forra natten sa vaknade han bara en gang! Det maste ju vara rekord, har val aldrig hant forut. Jag hoppas pa en till bra natt.

Imorgon sa ska han ivag till Playschool igen. Egentligen sa har de stangt over Bruneiarnas skollov, men han far ga pa dagiset i alla fall. Jag vill inte att han ska vara tvugen att borja om igen om tva veckor, sa han far ga dit i alla fall. Det kommer inte att vara lika manga barn dar, men nagra borde ga i alla fall.

Sitter och funderar opa vad jag ska gora med min tid nu nar jag far nagra timmar ledigt varje dag. Har massor att valja mellan, sa det ar inte latt att veta vilket som ar viktigast.

- Plugga Kurs som jag ar anmald till
- Hjalpa mamma med hennes foretag (kan ju vara bra att aktivera hjarnan en aning)
- Tentaplugga till aktuarietenta i oktober (hjarnverksamheten maste ju verkligen fungera om jag ska klara av det)
- Skriva lite (skriver lite nar jag har tid, men det har inte funnits sa mycket tid sen Isak foddes)
- Simma (kanske kan hinnas med aven om jag gor de ovriga sakerna)

Kanske ska ta och dela upp dagen eller gora en aktivitet per dag. Vi far se vad som ar mest tidskravande. Jag vet att tentaplugget kommer att ta massor med tid, sa jag maste bestamma mig om jag ska ta nagon tenta eller inte. Jag tror att sjalva tentakostanden ligger pa nastan 200 pund sa det ar ju ingen ide att anmala sig om man inte ar bombsaker pa att klara den. Kommer definitivt inte plugga till mer an en testa i alla fall. Nar jag borjade som aktuarie sa pluggade jag till tre tentor pa samma gang samtidigt som jag jobbade helttid som aktuarie. Inte konstigt att jag var helt slut da. Upp runt fem. Borja plugga och ata frukost halv sex. Aka in till jobbet till klockan tio, lunch vid skrivbordet (svensklunch nan gang ibland) taget hem vid sjutiden, innanfor dorren klockan atta. I borjan av manaden nar det var mycket att gora sa tog jag ofta ett senare tag. Vet inte hus jag orkade!

De har antligen fatt in lite Saft No Suger Added pa Supersave, sa jag ska ga och drick lite nu:-). Saften som man kan kopa har i Brunei smakar enbart socker (i alla fall de jag har testat) sa jag koper dyr importerad saft fran UK.


Back Online

Antligen sa har vi en fungerade internetanslutning igen. Det var varldens askovader har i lordags och efter det sa har inte varat internet fungerat. Larry horde ett Pssssss och efter det sa gick det inte att komma in pa internet langre. I akta Bruneistil sa har det tagit fem dagar att fixa! Det var tydligen modemet och ett Lan card som slogs ut av blixten. Sitter nu med min supersega stenalderslaptop eftersom vi maste fixa datorn for att kunna anvanda den. De sa att vi hade valdig tur eftersom inte hela datorn gick sonder.

En hel del saker har han har. Isak har borjat pa Playschool. Det ar typ som dagis, men han gar bara nagra timmar per dag. An sa lange sa har han grinat pch grinat och grinat lite till och sen nar jag har gatt sa har han vagrat att leka med de andra barnen och bara hangt efter personalen. De sager att det brukar ta ca tva veckor for dem att vanja sig, sa vi far se hur det gar. Fungerar det inte sa far vi val forsoka hitta pa nagot annat. Vill ju att han ska bli battre med andra personer och inte vara sa mammig hela tiden, men hitills sa har det fatt motsatt effekt! Idag sa har jag i alla fall varit och simmat, vilket inte hor till vanligheterna. Vi brukar ju aka till poolen ratt ofta, men da blir det mest lek med Isak.

Det har varit jattevarmt har i Brunei. Vet inte om det beror pa att jag har varit i Europa i nagra veckor eller om det har varit extremt varmt. Vi har acn igang nastan hela tiden och i vanliga fall sa gar den bara pa natten nar vi sover. Imorgon sa ska vi till en playgrupp, inget dagis imorgon.

RSS 2.0